mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Infectii cu pseudomonas si microorganisme inrudite
Index » Boli infectioase » Infectii cu pseudomonas si microorganisme inrudite
» Endocardita

Endocardita


Share

P. aeruginosa infecteaza valle cardiace nati la consumatorii de droguri intranoase, precum si valle protezate. Sursa tulpinilor de P. aeruginosa care determina infectie la consumatorii de droguri poate sa fie mediul apos cu care se dilueaza drogul injecil. in plus, substantele straine care sunt amestecate cu heroina pot produce lezarea foitelor valvulare sau a endocardului mural, ducand la fibroza. Acesti factori, alaturi de afinitatea aparent mare a microorganismului pentru endocardul uman, pot explica asocierea dintre endocardita cu P. aeruginosa si consumul intranos de droguri. Expunerea deosebit de frecnta a vali tricuspide atat la traumatisme, cat si la bacterii, este aparent raspunzatoare pentru incidenta mare a afectarii tricu-spidei asociata consumului intranos de droguri.


Valle pulmonare, mitrale sau aortice sau endocardul mural pot fi de asemenea afectate in endocardita cu P. aeruginosa. Sunt frecnt intalnite infectii care cuprind mai multe val. Afectarea tricuspidiana sau a partii drepte a cordului se asociaza frecnt cu emboli pulmonari septici. Endocardita cu P. aeruginosa a cordului drept imbraca frecnt forma subacuta, pe cand afectarea cordului stang este mai frecnt acuta, uneori cu aspect fulminant. Febra este prezenta aproape invariabil, iar suflurile sunt de obicei decelabile la debut sau imediat dupa aceea. Embolii pulmonari septici asociati cu afectarea cordului drept se manifesta prin tuse, durere toracica pleurala, producere de sputa, infiltrate pulmonare (cu sau fara formare de abcese) si revarsat pleural. Infectiile cordului stang se pot prezenta ca insuficienta cardiaca refractara sau emboli sistemici mari. Pot aparea anevrisme micotice, cerebrita sau abcese cerebrale, infarcte septice in splina, insa manifestarile cutanate si la nilul tesuturilor moi, incluzand leziunile Janeway, nodulii Osler si ectima gangrenosum, sunt relativ rare.


Diagnosticul de endocardita cu P. aeruginosa se bazeaza pe: hemocultura pozitiva in absenta unei surse extracardiace; semne de disfunctie valvulara sau existenta de getatii la ecocardiograma; evidentierea leziunilor pulmonare septice la radiografia toracica (in cazul afectarii partii drepte a cordului); demonstrarea existentei infectiei vallor cardiace in momentul interntiei chirurgicale.Tipareste Trimite prin emailloading...
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai