mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Schistosomiaza si alte infectii cu trematode
Index » Boli infectioase » Schistosomiaza si alte infectii cu trematode
» Schistosoma japonicum

Schistosoma japonicum





Epidemiologie si manifestari clinice S. japonicum este intalnit in sud-estul Asiei si reprezinta o problema de sanatate importanta in regiuni ale Chinei si in Filipine. Gazdele intermediare sunt melcii amfibieni din genul Oncomelania. in afara oamenilor, numeroase animale, cum ar fi bonele si bivolul indian, sunt infectate in mod natural, sernd ca rezervoare de infectie. Perioada prep atenta este de aproximativ 4 saptamani.
Evolutia si manifestarile clinice ale infectiei cu S. japonicum sunt asemanatoare celor din infectia cu S. mansoni, dar
epidemiologia si manifestarile bolii nu sunt la fel de bine studiate. Infectiile experimentale sunt mai rulente decat cele cu S. mansoni, probabil din cauza ca fiecare parazit de S. japonicum produce de 10 ori mai multe oua ativ cu S. mansoni. Granuloamele contin ciorchini de oua, sunt mai mari si frecvent prezinta necroza centrala. La fel ca in cazul infectiilor cu S. mansoni, fibroza periportala este manifestarea clinica majora. Celelalte sindroame clinice descrise la S. mansoni apar de asemenea ca si complicatii ale infectiei cu S. japonicum. Totusi, exista cateva diferente noile in printa manifestarilor bolii, in special in printa afectarii sistemului nervos central (SNC). in schistosomiazele acute asociate infectiilor cu S. japonicum, aproximativ 2-3% dintre pacienti prezinta simptome si semne ale afectarii SNC care mimeaza encefalita acuta sau un proces neurologic focal. Tomografia computerizata pune in edenta leziuni multiple, cu contrast crescut. in infectiile cronice, pacientii pot prezenta leziuni cerebrale focale, asemanatoare tumorilor cerebrale. Aceste leziuni contin mase de oua si granuloame. Studii necontrolate sugereaza eficacitatea tratamentului cu medicamente antischistosomiale si a corticoterapiei.
Diagnostic Principiile de diagnostic sunt asemanatoare celor din cazul infectiei cu S. mansoni, fiind necesara demonstrarea oualor tipice in materiile fecale sau in tesuturile persoanelor infectate. Ouale sunt ovalare, cu dimensiuni de 70-l00 \\im pe 50-65 [im si prezinta un pinten vestigial. Ouale batrane, calcificate sau moarte, sunt in mod obisnuit retinute in tesuturi perioade indelungate de timp si nu indica prezenta infectiei active. Computer tomografia edentiaza un model caracteristic al oualor calcificate in ficat si intestin.


TRATAMENT

Tratamentul trebuie efectuat pentru majoritatea persoanelor infectate. Singurul tratament sigur si eficient in cazul infectiilor cu S. japonicum este praziquantelul ( elul 224-2).


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai