mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli spirochetale
Index » Boli infectioase » Boli spirochetale
» Sifilisul primar - manifestari

Sifilisul primar - manifestariSancrul primar tipic incepe de obicei ca o papula unica, nedureroasa, care se erodeaza rapid si, de obicei, este indurata, cu o consistenta cartilaginoasa caracteristica la palparea marginilor si bazei ulceratiei (ura 174-3). Sancrul este de obicei localizat la nivelul penisului la barbatii heterosexuali, in timp ce la barbatii homosexuali este adesea gasit in canalul anal sau in rect, in gura sau pe organele genitale externe. La femei, localizarile initiale frecvente sunt cerxul si labiile. in consecinta, sifilisul primar poate evolua nediagnosticat mai frecvent la femei si la barbatii homosexuali, decat la barbatii heterosexuali.


Leziunile primare atipice sunt frecvente. Manifestarea clinica depinde de numarul treponemelor inoculate si de starea imunologica a pacientului. Un inocul mare determina o leziune ulcerativa, pozitiva la microscopia in camp intunecat, la voluntarii neimunizati, dar poate determina o papula mica, negativa la microscopia in camp intunecat, o infectie asimpto-matica latenta dar seropozitiva sau nici un fel de simptom la toti indizii cu sifilis in antecedente. Un inocul mic produce de obicei doar o leziune papulara, chiar la persoanele neimunizate. De aceea, sifilisul trebuie luat in considerare chiar in evaluarea leziunilor genitale banale sau atipice, negative la microscopia in camp intunecat. Cele mai frecvente leziuni genitale care trebuie diferentiate de sifilisul primar includ leziuni traumatice suprainfectate, infectia genitala cu rus herpes simplex ( modulul 184) si sancroidul ( modulul 152). Herpesul genital primar poate produce adenopatie inghinala, dar ganglionii sunt moi si asociati cu multiple cule dureroase, care ulterior se ulcereaza si sunt adesea acompaniate de simptome sistemice, inclusiv febra. Herpesul genital recurent incepe tipic cu cule dureroase grupate in buchet, unilateral, de obicei fara adenopatie asociata. Sancroidul produce ulceratii dureroase, superficiale exsudative, neindurate, cel mai adesea mai numeroase decat in sifilis; adenopatia este frecventa, fie unilaterala, fie bilaterala, moale si poate supura.Limfadenopatia regionala acompaniaza de obicei leziunea sifilitica primara, aparand in cursul primei saptamani de la instalarea leziunii. Ganglionii sunt fermi, nesupurati si nedurerosi. Limf adenopatia inghinala este bilaterala si poate aparea odata cu sancrul anal, ca si cu sancrele genitale externe, deoarece drenajul limfatic al anusului implica ganglionii inghinali. Sancrele rectale determina limf adenopatie perirectala in timp ce sancrele cerxului si vaginului determina adenopatie iliaca sau perirectala. Sancrul se ndeca in general in 4-6 saptamani (posibil 2 pana la 12 saptamani), dar limf adenopatia poate persista chiar luni de zile.
Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai