mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli spirochetale
Index » Boli infectioase » Boli spirochetale
» Sifilisul latent

Sifilisul latent







Teste reaginice pozitive pentru sifilis si teste pozitive pentru sifilis cu anticorpi specifici pentru treponema, impreuna cu un examen normal al LCR si absenta manifestarilor clinice de sifilis, indica diagnosticul de sifilis latent. Diagnosticul este adesea suspicionat pe baza unui istoric de leziuni secundare sau primare, relatarea unei expuneri la sifilis sau a nasterii unui copil cu sifilis congenital. Un test serologic anterior negativ si un istoric de leziuni sau expunere pot ajuta la silirea vechimii infectiei latente. Sifilisul latent timpuriu cuprinde primul an dupa infectie, in timp ce sifilisul latent tardiv, care incepe la 1 an sau mai mult dupa infectie la pacientii netratati, este asociat cu o relativa imunitate la recaderea infectioasa si o rezistenta crescanda la reinfectie. T. pallidum poate inca sa contamineze intermitent sangele in cursul acestui stadiu. Femeile grade cu sifilis latent pot infecta fatul in utero. Mai mult sifilisul a fost transmis prin transfuzii de sange de la pacienti cu sifilis latent cu vechime de multi ani. S-a crezut ca sifilisul latent tardiv netratat are 3 posibile evolutii: (1) poate persista in cursul etii persoanei infectate, (2) poate evolua spre dezvoltarea sifilisului tardiv, (3) poate sfarsi prin ndecarea spontana a infectiei, cu negati-varea testelor serologice. Totusi, azi este clar ca testele mai sensibile cu anticorpi antitreponemici se negativeaza rar sau niciodata. Aproximativ 70% din pacientii netratati, cu sifilis latent, nu dezvolta niciodata sifilis tardiv aparent clinic, dar ndecarea spontana este indoielnica.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai