mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Afectiuni ale veziculei si cailor biliare
Index » Afectiuni ale aparatului digestiv » Afectiuni ale veziculei si cailor biliare
» Cancerul

Cancerul




Un raport recent al Academiei de Stiinte din New York, elaborat de specialisti din 13 tari, constata ca numarul de decese din cauza cancerului creste in mod regulat in tarile industrializate. Aceasta crestere ar fi datorata degradarii vietii: 60-80% din cauze tin de degradarea mediului inconjurator si 20-40% sint cauze provocate de erorile de alimentatie. in Franta, in 1988, din 522.525 de decese, 138.511 sint cauzate de cancer, ceea ce reprezinta mai mult de 1 caz din 4 ; in anul 2000 se estimeaza ca cifra sa fie de 1 din 3 decese. Aceste cifre redau amploarea flagelului. Tratamentul cancerului depaseste cadrul acestei carti. Medicamentele naturiste sint esentiale in domeniul prevenirii active, iar in tratarea cancerelor diagnosticate, ele ar trebui sa completeze, in mod sistematic, tratamentele clasice, deoarece furnizeaza bolnavului un sprijin vital - adesea decisiv - in inversarea procesului degenerati


Cuprins:

Cancerele genitale la bărbat

Factorii care favorizează cancerul

Tratamente clasice īmpotriva cancerului

metodele naturiste şi cancerul


Cancerele genitale la bărbat

sus sus
Cu cīt tumora apare mai devreme īn viaţa unei persoane, cu atīt vindecarea este mai incertă (raţiuni ce ţin de vīrstă). Dacă este diagnosticată repede, şansele de supravieţuire cresc (precocitatea diagnosticului este fundamentală).
Vindecarea tumorilor maligne nu este posibilă dacă diagnosticul nu este pus īnainte ca răul să se extindă la o īntreagă regiune sau să se răspīndească sub forma metastazelor. Chirurgia radicală este adesea necesară, īnsoţită de distrugerea celulelor tarate prin diverse mijloace.
La nivelul cancerelor genitale la bărbat, semnele de īnceput sīnt aceleaşi ca şi la alte boli şi deci greu de depistat. Ele nu sīnt evidente decīt atunci cīnd tumora a ajuns deja Ia un stadiu avansat. Este deci foarte important să căutăm sistematic un cancer Ia fiecare semn dubios, dar şi atunci cīnd apare sīnge īn urină (hematurie) de origine necunoscută, prolaps rectal ce apare brusc, prezenţa inflamaţiilor la nivelul testiculelor, a regiunii inghinale (adenopatii) sau a abdomenului, răni la nivelul glandului sau al şanţului balano-prepuţial.

īnainte de apariţia oricărui semnal de alarmă - ca, de exemplu, hematuria - este absolut necesar un examen general complet. īn acest stadiu ar trebui să utilizăm, īn acelaşi timp, toate metodele naturiste de depistare, cum ar fi iridiologia, bioelectronica lui Vincent, testele cancero-metrice ale lui Vernes, profilul proteic şi bilanţul informatic CEIA, dar şi alte teste specifice.
Cancerul de penis: se manifestă Ia bărbatul trecut de 60 de ani, īn regiunea glandului, adesea disimulat sub prepuţ; trebuie să se facă distincţia īntre această boală şi afecţiunile venerice. Necesită tratament chirurgical şi medical de specialitate.
Prevenire: curăţenie perfectă, indispensabilă Ia bărbatul īn vīrstă, pentru a evita fimoza şi balanita (factori care predispun Ia cancer).

Cancerul Ia prostată : īi afectează cel mai adesea pe bărbaţii pletorici sau obezi, consumatori īmpătimiţi de carne sau care au făcut un tratament hormonal (25% din bărbaţii peste 80 de ani). Poate fi descoperit īn cursul unui examen anual al prostatei, efectuat după 50 de ani. Unele semne trebuie să ne facă să-I suspectăm şi să-1 căutăm īn mod sistematic : prezenţa sīngelui īn urină, greutate la urinare, senzaţie de urinare frecventă, retenţie de urină.
Necesită tratament clasic specializat. Este īntotdeauna indicat să se apeleze la metodele naturiste complementare ce vizează modificarea terenului biologic (bioterapie).
Cancerul la testicul: tumefīerea, lentă, nedureroasă a unui testicul, īnsoţită de o senzaţie de greutate a acestuia. Necesită tratament chirurgical. Cīnd vă apare o umflătură anormală, chiar nedureroasă, consultaţi un urolog.

Factorii care favorizează cancerul

sus sus
Apariţia celulelor canceroase īntr-un organism se explică azi īn mod raţional. Este demonstrat că acest proces este natural şi că, atunci cīnd sīntem sănătoşi, sistemul nostru imunitar ajunge să distrugă, īn fiecare zi, milioane de celule anormale sau mutante, care constituie prima verigă a cancerului. Această boală este creată, īn marea majoritate a cazurilor, de agresiunile mediului īnconjurător la care se adaugă influenţele mentale care joacă rolul unui detonator (stresul). Or, eforturile īntreprinse pentru eradicarea eficientă a cauzelor ce favorizează acest flagel, care īi loveşte fără discernămīnt pe subiecţii tineri sau bătrīni, victime ale degradării mediului īnconjurător, sīnt extrem de neīnsemnate.
Dar cine vrea cu adevărat să se bată cu cauzele cancerului ? Cīnd scriu aceste rīnduri, văd că o marcă de haine pentru tineri īşi oferă numele unei mărci de ţigări!
Scăderea eficienţei sistemului imunitar: fiecare celulă din corpul nostru se supune, īn mod normal, comenzilor centrale date de creier, prin intermediul sistemului nervos şi hormonal şi al mediatorilor chimici.

Un cancer īncepe printr-o celulă mutantă care, prin multiplicare, va forma o colonie de celule anormale, independente, ce scapă de sub controlul central, trăind o viaţă de parazit, reproducīndu-se rapid şi haotic, formīnd apoi alte colonii (metastaze) pīnă la moartea organismului purtător.
Corpul posedă, īn mod normal, soldaţi care apără şi care distrug microorganismele şi celulele tarate ; aceştia sīnt limfocitele ucigaşe {natural killers'). Cīnd sistemul imunitar este slăbit, ele devin incapabile de a-şi mai juca rolul de "terminatori". īn unele cazuri (cum ar fi SIDA) aceste celule defensive sīnt ele īnsele cuprinse de un virus şi, neputīnd reacţiona, lasă organismul fără apărare īn faţa atacurilor microbiene oportuniste. Punctul de plecare a īntregului proces este, cel mai adesea, banal: dacă circulaţia sanguină locală este īncetinită prin stază, congestie, perturbare mecanică (ptoză) sau nervoasă, numărul limfocitelor ucigaşe va fi insuficient pentru a distruge invadatorii ce se vor dezvolta şi se vor īnmulţi īn linişte īn zonele mai puţin irigate ale organismului nostru.

īnţelegeţi foarte bine de ce trebuie să luptăm cu toate puterile noastre īmpotriva acestor cauze esenţiale ale bolilor degenerative, cum ar fi alterarea liberei circulaţii a energiei, a oxigenului şi a sīngelui īn fiecare celulă a corpului nostru.
Se pare că s-a dovedit recent, īn lumina diverselor teorii raţionale, că aceste cauze ale apariţei cancerului sīnt o sumă de factori ce contribuie la deteriorarea programării celulelor. Acest factori, calificaţi drept "cancerigeni" (care favorizează cancerul), sīnt fructul otrăvit creat de poluarea legată de activitatea industrială, de greşelile din alimentaţie, de stresul pe care-1 trăim ca urmare a dificultăţilor de adaptare a organismului nostru la ritmul infernal şi la constrīngerile din ce īn ce mai insuportabile ale societăţii noastre de consum, īn care omul devine sclavul unui sistem care, creat pentru a-I servi, īl aserveşte şi īl distruge. Genetica ne va furniza, poate, īn deceniile următoare, dovada că unii subiecţi sīnt programaţi ereditar, mai mult ca alţii, pentru a face unele tipuri de cancer. De aici se va naşte o nouă ştiinţă: prevenirea activă individualizată.

īn stadiul actual īn care stau lucrurile, sīntem obligaţi să constatăm că mijloacele de luptă īmpotriva acestei īngrozitoare maladii se bazează pe metode simple, prea simple, fără īndoială. Cunoaşterea factorilor ce provoacă diversele tipuri de cancer va permite să vă conştientizaţi propriile responsabilităţi şi să le distingeţi mai bine pe cele ale societăţii noastre, care generează propriile sale otrăvuri.
Diversele intoxicaţii cu substanţe cancerigene sau cu cele care creează radicali liberi sīnt determinante īn geneza maladiilor grave: produsele alimentare rafinate sīnt nu numai lipsite de vitamine şi de minerale esenţiale, dar ele conţin şi mulţi coloranţi, conservanţi, īndulcitori şi substanţe care le dau gust (glutamaţi), cu efect nociv ; să adăugăm la acestea alimentele afumate care conţin benzopireni, modul defectuos de preparare a lor, abuzul de medicamente (hormoni de sinteză, antibiotice, tranchilizante), consumul de droguri şi de diverse substanţe toxice (tutun şi alcool).

Razele electromagnetice neionizante sīnt generate de viaţa modernă şi de activitatea reţelelor electrice, a radarelor, a fasciculelor de īnaltă frecvenţă. Să mai adăugăm la acestea raze artificiale şi abuzul de expunere la soare, care, prin ultravioletele sale, arde pielea īn orele īn care soarele ajunge īn punctul maxim (atenţie la bronzarea excesivă īntre orele 12-16, căci este o sursă de cancer de piele); gīndiţi-vă, chiar dacă sīnteţi bronzaţi, să vă protejaţi pielea cu ajutorul unei creme sau a unui ulei ce filtrează razele soarelui (indice 8 minim). Razele telurice care apar din faliile scoarţei terestre şi din circulaţia curenţilor de apă subterană joacă un rol deloc neglijabil1.
Razele electromegnetice ionizante, ca şi razele X şi alte radiaţii, "sparg" molecula programării genetice celulare, creīnd din toate piesele celule mutante şi antrenīnd, pe deasupra, formarea "radicalilor liberi" ce distrug peretele celulelor, accelerīnd īmbătrīnirea.

Factorii psihologici cancerigeni: această "descoperire" recentă a originii psihologice a cancerului se pierde de fapt īn negura timpului, deoarece chinezii consideră de mii de ani sentimentele ca fiind o cauză majoră ce provoacă boala. Spiritul negativist, pesimismul, neliniştea, grija, anxietatea, nesiguranţa, agresivitatea, gelozia ne slăbesc sistemul nervos simpatic, ne diminuează forţa sistemului imunitar şi ne predispun la contractarea bolilor degenerative.
Factorul ereditar: este singurul asupra căruia nu putem interveni activ. Este, dimpotrivă, foarte important să īi cunoaştem "terenul biologic" pentru a rămīne īn zona sănătăţii maxime şi pentru a preveni īmbătrīnirea celulară şi degenerarea. Ca şi viruşii, celulele tarate nu pot să se dezvolte pe un teren echilibrat.
Conştientizarea acestei lupte vitale īmpotriva poluării mediului īnconjurător īn care trăim şi a propriilor tendinţe de autodistrugere devine adevărata miză a societăţii mondiale de mīine. A lăsa ca planeta să se distrugă pentru a produce bunuri materiale perisabile seamănă cu o nebunie suicidară şi trebuie să ne incite să ne angajăm, īnainte să fie prea tīrziu, cu toate forţele īn lupta īmpotriva poluării şi a distrugerii naturii, ce condiţionează supravieţuirea descendenţilor noştri.

Tratamente clasice īmpotriva cancerului

sus sus
Unii ar putea să-mi reproşeze un exces de prudenţă, dar consider că principiul medical: Primum non nocere (mai īntīi să nu facem rău) este sacru. Acest principiu se aplică mai ales īn prevenirea acelor boli īn care lipsa unui diagnostic şi īntīrzierea administrării tratamentului riscă, mai mult ca oricīnd, să compromită grav pronosticul vital. A fi responsabil de propria sănătate constă īn conştientizarea tuturor aspectelor problemei. A pretinde că utilizarea medicamentelor naturiste scuteşte pe oricine de aceste investigaţii demonstrează inconştienţă. Cīt despre medic, codul său deontologic īi impune obligaţia de a-i recomanda pe bolnavii care īi īncredinţează sănătatea altor confraţi strict specializaţi īn anumite domenii. Totuşi, eu vă recomand să vă alegeţi un terapeut care să cunoască metodele naturiste şi să ştie să utilizeze simultan produsele medicamentoase şi metodele chirurgicale, sau să accepte o colaborare activă.

Tratamente alopate :
- Chirurgia este adesea actul esenţial şi cu atīt mai eficace, cu cīt tumora este depistată precoce.
- Razele ionizante permit arderea focarelor canceroase cu mai multă precizie, lezīnd un minim de ţesuturi sănătoase.
Sfaturi practice:
- Aplicaţi ulei esenţial de niaouli īnaintea fiecărei iradieri pentru a minimaliza arsurile la nivelul pielii (rol radioprotector al acestui UE).
- Faceţi de 2 ori pe zi o cură de oxonium* cu o durată de 6 minute atīt pentru ā vă dezintoxica ţesuturile de toxine şi de radicali liberi, cīt şi pentru a vă oxigena celulele.
- Chimioterapia antimitotică īncetineşte diviziunea celulară.
- Imunoterapia (stimularea sistemului imunitar) este adesea asociată cu chimioterapia.

- Există īn lume numeroase plante medicinale anticancerigene, folosite de secole pentru stimularea sistemului imunitar. Unele sīnt deja folosite pe scară largă, cum ar fi saschi-ul de Madagascar (Vinca roşea); altele constituie obiectul unor cercetări intense, dar sīnt folosite puţin sistematic īn cancerologie, unde deschiderea spre inovaţie mi se pare destul de lentă, īn raport cu urgenţa situaţiei. Să ne amintim că prima cauză a deceselor din lumea aşa-zis civilizată este cancerul, secondat īndeaproape de bolile cardiovasculare.

metodele naturiste şi cancerul

sus sus
Toate metodele naturiste au ca scop prevenirea şi lupta īmpotriva degenerării organice. Prevenirea este esenţială; după opinia generală a cancerologilor, frecvenţa cancerelor ar putea să fie micşorată, dacă s-ar respecta următoarele reguli:
- Lăsaţi-vă de fumat şi nu-i mai intoxicaţi şi pe alţii cu fumul de ţigară.
- Nu mai beţi alcool!
- Evitaţi expunerea excesivă la soare şi consultaţi de urgenţă un medic atunci cīnd observaţi modificarea anormală a unei aluniţe!
- Respectaţi regulile de protecţie a muncii īn activităţile de comportă un risc de manipulare a substanţelor cancerigene!
- Evitaţi obezitatea, diminuaţi consumul de materii grase, creşteţi consumul de fructe, de legume proaspete şi de fibre (pīine biologică)!
- Consultaţi un medic la apariţia unor semne dureroase: răguşeală cronică, tuse persistentă, jenă anormală īn digestie, dificultate anormală la urinare sau cīnd aveţi scaun, grăsime anormală la nivelul pīnte-celui, scaune sau urină cu sīnge, scurgeri anormale!

- Consultaţi-vă dentistul īn mod regulat şi păstraţi o igienă dentară corectă (spălaţi-vă īn fiecare zi pe dinţi)!
- După ce aţi depăşit vīrsta de 55 de ani efectuaţi un examen anual al prostatei!
Dacă pe līngă aceste sfaturi folosiţi şi metode naturiste de menţinere a sănătăţii, vă veţi īndepărta de spectrul acestei nebunii care degenerează celulele.
- Metodele alimentare (crudităţi, monodietă) dezintoxică organismul; postul provoacă o autoliză.
- Nutriterapia vă sfătuieşte să consumaţi vitaminele A (caroten), C (acerola) şi E (germeni de grīu), seleniu (100 mcg/zi), magneziu, calciu (litotamniu, dolomită).
- Unele plante originare din America de Sud, din Africa şi din China īncetinesc creşterea tumorilor cancerigene şi īntăresc organismul.. Folosite de secole de indieni, componentele lor active sīnt cunoscute şi fac obiectul lucrărilor de cercetare īn mai multe ţări (de exemplu, lapacho - sau ipe-roxo - care conţine chinone şi lapachol).

- Unele uleiuri esenţiale, folosite (prea puţin) īn lupta īmpotriva cancerului, reīncarcă organismul cu energie, acidulează terenul biologic şi īi cresc rezistenţa (puritatea mediului), reconstruind o homeostază incompatibilă cu proliferarea celulelor canceroase.
- Razele electromagnetice şi telurice pot juca un rol important īn geneza cancerelor de toate felurile. "Casele cu cancer" sīnt ilustrarea efectelor radiaţiilor emanate de scoarţa terestră. De aceea o expertiză geobiologică serioasă a habitatului şi a locului de muncă este adesea utilă.
- Cīmpurile magnetice pulsate īn funcţie de unele frecvenţe şi de unele ritmuri reīncarcă bateriile celulare şi transformă celulele maligne (repolarizarea membranei celulare?).
Metodele naturiste folosesc numeroase tehnici care vor fi determinate exclusiv de medic, īn funcţie de testele biologice şi de organismul bolnavului: ele utilizează metale, plante, vaccinuri, metode mentale. Toate aceste metode, care trebuie să fie judicios modelate şi asociate cu metodele clasice, converg spre acelaşi scop: stimularea şi īntărirea forţelor de autovindecare.

Tipareste Trimite prin email



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor