mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni determinate de micobacterii
Index » Boli infectioase » Afectiuni determinate de micobacterii
» Lepra tuberculoida

Lepra tuberculoida







Leziunea initiala a leprei tuberculoide, unul din "polii\" spectrului clinic si imunologic, este adesea o macula hipopigmentata, care este strict demarcata si hipoestezica. Ulterior, leziunea se intinde prin extindere periferica, iar marginile den reliefate si circinate sau rotunde (ura 172-l). In schimb, aria centrala dene atrofica si deprimata. Leziunile pe deplin dezvoltate sunt intens anesteziate si au pierdut structurile normale ale pielii (glandele sudoripare si foliculii pilosi). Leziunile pot fi unice sau in numar redus. Implicarea nerlor este precoce, iar neri superficiali ce pleaca de la leziune pot fi ingrosati. Neri periferici mai mari (mai ales ulnar, peronier, neri auriculari mai mari si cei din proximitatea leziunii cutanate) pot fi palpabili si ingrosati zibil. Poate exista o durere nevritica severa. Implicarea neurala conduce la o atrofie musculara, mai ales a muschilor mici ai mainii. Contracturile mainii si ale piciorului sunt frecvente. Traumele, mai ales cele prin arsuri, intepaturi si prin presiune excesiva, conduc la infectii secundare ale mainii si la ulcere tare. Ulterior pot aparea resorbtii si pierderi ale falangelor. Cand sunt implicati neri faciali pot aparea lagoftalmie, keratita de expunere si ulceratii corneene ce duc la orbire.

Aspectul histologic consta din granuloame non-cazeoase ce contin limfocite, celule epiteloide si probabil celule gigante; bacilii sunt adesea absenti sau dificil de edentiat.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai