mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Patologia sistemului limfatic
Index » Patologia vasculara periferica » Patologia sistemului limfatic
» Tromboflebita acuta

Tromboflebita acutaTromboflebita acuta debuteaza si evolueaza intr-un context particular: debut acut cu evolutie scurta; simptome clinice si obiecti: culoarea tegumentelor, edem localizat de la debut perimaleolar (fara o interesare semnificativa a piciorului) ce se poate instala in timp scurt pana la radacina extremitatii in functie de nilul pana la care se intinde obliterarea noasa profunda. Aceste manifestari enuntate sumar faciliteaza deosebirea de limfedem.
Varice pot coexista in majoritatea cazurilor cu limfedemul primar (in special hiperplazic) dupa o perioada mai lunga de evolutie si sunt o consecinta a proceselor de fibroscleroza parietala noasa in teritoriul cu limfedem. Aceste dilatatii noase sunt ascunse de edem si devin evidente dupa evacuarea (chiar partiala) a acestuia. Operatiile ce urmaresc suprimarea acestor varice prin stripping pot precipita evolutia acestor edeme. Tratamentele scle-rozante ale varicelor in aceste cazuri pot sa amelioreze evolutia edemelor. Dilatatiile varicoase ce survin prin insuficienta safenei pornind din teritoriul proximal constituie un aspect de varice primare care se pot diferentia de dilatatiile noase generate de fibroscleroza parietala noasa prezenta in teritoriile cu limfedem.
Alte forme de edeme inegale ca: infectioase (erizipel), alergice, reumatismale etc. pot intra in discutie. Edemele de cauze generale se pot suma peste edemele limfatice.
Patologia duetului toracic. Mediastinul posterior si retroperitoneul sunt doua regiuni topografice in care sunt continute unele din cele mai importante si mai numeroase structuri limfatice: duetul toracic, cisterna chily, trunchiurile si limfo-nodurile lombare si mezenterice.
Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Patologia vasculara periferica:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai