mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Disfunctii sexuale masculine
Index » Patologia chirurgicala a aparatului genital masculin » Disfunctii sexuale masculine
» Disfunctii sexuale vasculare - disfunctii sexuale de alte cauze

Disfunctii sexuale vasculare - disfunctii sexuale de alte cauze


Share


Cauze arteriale
Mecanismul direct este dictat de aport sangvin arterial insuficient and ca rezultat erectii incomplete, detumescenta rapida, sau absenta erectiei. Cauzele pot fi prin afectiuni ale arterelor extrape-niene; sindrom Leriche, chirurgia selor iliace, traumatisme pelvine sau ale arterelor intrapeniene, arterioscleroza, diabet zaharat etc.
Cauze venoase
Mecanismul direct este reprezentat de fuga ve-noasa. in prezent sunt cunoscute trei cauze principale de drenaj venos anormal:
1) fuga prin retea venoasa bogata sau prin vene cu calibru mare si defecte in tunica albuginee;
2) eliberare de neurotransmitatori in cantitate insuficienta;
3) fibroza muschiului neted cavernos, cu pierderea elasticitatii si ocluzie mecanica venoasa insuficienta (tumori peniene, boala La Peyronie, fibroza secundara priapismului).

Disfunctii sexuale de alte cauze


a) Medicamentoase

Foarte multe medicamente de uz comun pot produce ca efecte secundare disfunctii sexuale riate.In aceasta categorie se inscriu cea mai mare parte a medicamentelor antihipertensive si in mod special cele cu actiune centrala simpatolitica de tipul Clonidina, Rezerpina, Metildopa. Ele actioneaza prin deprimarea sistemului nervos, cresc nivelul de prolactina si scad libido-ul.
Blocantii adrenergici de tip fenoxibenzamine sau prazosin rar influenteaza erectia in schimb este cunoscuta ca efect secundar ejacularea retrograda.
Teoretic sodilatatoarele si diureticele nu ar trebui sa produca disfunctii erectile, totusi s-a obsert scaderea libido-ului si pierderi de erectie la pacienti tratati cu p-blocante (Propranolul) sau spironolactona.
Antidepresivele triciclice sau inhibitorii de mono-aminoxidaza, tranchilizantele si hipnoticele scad libido-ul prin efect sedativ, anticolinergic si stimularea eliberarii de prolactina. Din aceste grupe fac parte fenotiazidele, benzodiazepinele, meprobama-tul si barbituricele.
Mai sunt cunoscute drept cauze de disfunctii sexuale terapia cu estrogeni sau antiandrogeni, drogurile (marijuana) care scad nivelul de testosteron, alcoolismul cronic, prin aparitia neuropatiei alcoolice sau cresterea nivelului de estrogeni, prin disfunctiile hepatice asociate, fumatul, prin so-constrictie periferica si fuga venoasa.


b) Diabetul zaharat

Aproximativ 25% din pacientii cu diagnostic recent si 75% din cei cunoscuti de mai multa vreme cu diabet zaharat acuza diverse grade de disfunctii sexuale. Desi este o boala endocrina impactul major in aparitia acestor disfunctii il reprezinta neuro-patia si sculopatia periferica diabetica. Astfel au fost descrise anormalitati in functionarea sistemului nervos somatic si autonom, prin teste neurologice. De asemenea au fost raportate leziuni de fibroza a arterelor cavernoase, calcifieri si stenoze de lumen cu incidenta mare de scadere a semnalului Doppler in arterele peniene.


c) Afectiuni renale

Aproximativ 50% din pacientii in dializa cronica acuza impotenta. Cauzele acesteia rezulta din modificarile secundare uremiei cronice: scaderea nivelului de testosteron, hiperprolactemia, neuropatii si sculopatii periferice, cat si diversitatea mare de medicamente utilizate.


d) Alte afectiuni

Infarctul de miocard, angina pectorala, emfize-mul pulmonar sever, colecistectomizatii, ileostomi-zatii, ciroza, sclerodermia sunt afectiuni in care apar diverse grade de impotenta prin mecanisme intricate, sculare, psihogene, neurogene.

Tipareste Trimite prin email


  Sectiuni Patologia chirurgicala a aparatului genital masculin:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
 
Adauga documentAdauga articol scris
 
Copyright © 2008- 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor