mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Tumorile peniene
Index » Patologia chirurgicala a aparatului genital masculin » Tumorile peniene
» Tratament

Tumorile peniene


Sub acest titlu sunt reunite leziunile benigne, leziunile preneoplazice (benigne cu potential malign) si cele neoplazice. Datele de epidemiologie se refera mai putin sau deloc, la primele doua tipuri de leziuni si sunt mai bogate in ceea ce priveste cancerul penian. Incidenta acestui neoplasm este rara in America de Nord si Europa, 1-3% din totalul cancerelor barbatului. in Extremul Orient si mai ales in Asia de Sud-Est este cel mai frecvent cancer genital, in zona Pekin reprezinta 17,5%, iar in Java 15,2%, spre deosebire de Canton 5,7%, Malaezia 3,6% si Singapore 1,9%. in Brazilia incidenta variaza functie de regiune de la 5% la 10% dintre cancerele barbatului. Studiile epidemiologice arata diferente clare in functie de nivelul socio-economic, aria geografica, nivelul de educatie, precum si influentele etnico-re-ligioase. Varsta medie de aparitie a cancerului penian in Europa si America de Nord este de 50-60 ani, sub 40 de ani fiind exceptional. Variatiile mari geografice, dar si-n cazul aceleiasi tari (China-Pekin ver-sus Canton, Brazilia etc.) au ridicat problema nuantarii etiologiei in functie de factorii endogeni si exogeni. La ora actuala nu exista dovezi clare cu privire la influenta factorilor endogeni genetici.

ShareAdauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  SectiuniPatologia chirurgicala a aparatului genital masculin:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai