mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Revarsatele pleurale maligne
Index » Chirurgia toracica » Revarsatele pleurale maligne
» Definitie, incidenta

Definitie, incidenta


Share

Rersatele pleurale maligne sunt caracterizate prin prezenta celulelor neoplazice in lichidul pleural, in tesutul pleural cand acesta este recoltat prin biopsie, toracoscopic sau prin toracotomie in prezenta sau absenta diagnosticului de tumora primara maligna.
Pleurezia neoplazica este considerata cea mai frecventa cauza de pleurezie, pleura fiind frecvent interesata in cursul extensiei neoplazice sau ca sediu al metastazarii, morbiditatea maxima fiind cuprinsa intre 40 si 50 de ani. Rersatele pleurale neoplazice au o incidenta de 30-60% din totalul pleureziilor; ele sunt secundare proceselor neoplazice cu diverse localizari sau tumorilor pleurale primitive maligne.

In ceea ce priveste incidenta pleureziilor maligne, functie de tipul neoplaziei, datele din literatura riaza foarte mult de la un autor la altul. Este recunoscut insa faptul ca pe primul loc se situeaza cancerul bronhopulmonar cu incidenta de 40-44%, urmat de cancerul de san cu 16-27%, apoi limfoamele cu 6-l1, 5%, mezoteliomul pleural difuz 8-l2%, cancerul de or 5-l1, 5%, cancerele gastrointestinale 6-l2% si alte tipuri de neoplazii cu 1-3% (8). Aproximativ 7% din cazurile cu rersate pleurale maligne nu au un diagnostic clar de tumora primara.Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Chirurgia toracica:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai