mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Sanatatea femeilor
Index » General » Sanatatea femeilor
» Cistitele

Cistitele




Termenul de cistita desemneaza durerile ce survin la urinare. Intensitatea lor riaza, de la mincarimea usoara pina la usturimea intensa. Tratate de cele mai multe ori cu antibiotice, aceste tulburari au in general cauze benigne, care pot fi rezolte prin metode naturiste.
Vezica, un organ foarte delicat: ca este situata pe seul cavitatii abdominale (perineu sau diafragma perineala). Ea este prinsa cu niste cabluri puternice de oasele bazinului si de organele vecine, care o influenteaza : uterul, colonul, intestinul subtire. Zona cii este foarte bogata in nervi simpatici si parasimpatici, si deci foarte sensibila si reacti la orice irigare sau comprimare locala, dar si la influentele psihice.


Cuprins:

Cistitele propriu-zise

Cistalgiile sau pseudocistitele


Cistitele propriu-zise

sus sus
In afara bolilor transmisibile pe cale sexuală, principala cauză a cistitelor propriu-zise este, īn majoritatea cazurilor, colibacilul. Acest microb se găseşte īn mod normal īn intestin. Anumite situaţii anormale prelungite - cum ar fi constipaţia cronică, congestia sanguină a bazinului, spasmul colonului (colita), ptoza ficatului, a intestinului, a stomacului, a uterului - provoacă o iritaţie a colonului. Datorită inflamaţiei care măreşte permeabilitatea ţesuturilor, coliba-cilii pot migra prin peretele intestinal pīnă la căile urinare : rinichi, uretere, apoi vezică.
Examenele biologice permit identificarea germenilor responsabili şi tratarea lor adecvată: gonococii pot duce la sterilitate, sau pot afecta rinichii femeii gravide. In iritaţiile fără germeni identificaţi, trebuie verificată starea dinţilor şi a amigdalelor: o mică infecţie sau inflamaţie de la acest nivel poate crea probleme la distanţă, mai ales īn zona sensibilă a vezicii.

Cistalgiile sau pseudocistitele

sus sus
Cistalgiile se manifestă printr-o iritaţie a vezicii, neīnsoţită de leziuni sau infecţii ale acesteia. Ele traduc o afecţiune a organelor īnvecinate, adesea greu de descoperit.
Cauze:
> Iritaţia mecanică: la femeia īn vīrstă, cistalgia este semnul unei ptoze şi este adeseori īnsoţită de incontinenţă urinară. īn caz de endometrioză, fibroame sau ptoze, īncercaţi un tratament osteopatic īnainte de a recurge la unul chirurgical.
> Existenţa unor cicatrice şi aderenţe īn urma unei intervenţii chirurgicale sau a unei infecţii locale.
> Iritaţia produsă de anumite medicamente.
> Cistitele ciclice se pot datora unei dereglări hormonale.
> Terenul spasmofilic predispus la cistalgie.
> Psihismul acţionează asupra oricărei părţi a corpului īn mod pozitiv sau negativ. Pe anumite terenuri destabilizate psihic, conflictele existente trebuie rezolvate printr-o psihoterapie adecvată.
Tratament:

Tratamentul va cuprinde corectarea cauzelor şi a factorilor favorizanţi:
Ce puteţi face singură : nu īncercaţi să vă trataţi singură infecţiile sau inflamaţiile, riscaţi să nu reuşiţi decīt pe jumătate. īn schimb, īntre crize, este indispensabil să vă ocupaţi personal de problema apărută, īn loc să aşteptaţi pasivă o nouă criză. Medicina alopatică de urgenţă este necesară, dar rolul dumneavoastră este primordial īn ameliorarea stării de sănătate. Măsuri indispensabile:
> Reglajul alimentar, prin care se evită īncărcarea intestinului şi colita; beţi īn fiecare zi 1-1,5 litri de apă foarte pură.
> Drenajul general, cu ajutorul plantelor netoxice, este o prioritate.
Formulă de drenaj: curcuma (r.) + anghinare (f.) + coada--calului (pi.) + rozmarin (f.) + nalbă (fi.) + vulturică (pi.) +păpădie (pi.): 1 linguriţă de amestec īn decoct uşor, de 3-4 ori pe zi. Aveţi grijă să vă drenaţi cu regularitate, īn absenţa oricărei boli; veţi evita astfel o mulţime de boli epidemice sezoniere şi vă veţi īntări terenul defensiv.

Formulă pentru cistită: mesteacăn (f.) + iarbă-neagră (fi.) + strugurii-ursului (f.) + coacăz negru (f.) + pir (r.) -f- afin (f.) + vulturică (pi.): amestec īn părţi egale, īn decoct uşor, īn apă foarte pură.
> In cazurile uşoare, aplicaţi-vă singură pe burtă, īn fiecare seară, 10 picături de niauli + 10 picături de lavandă (sau de levănţică) + 10 picături de sovīrf (sau de cimbru), fie pure, fie īn amestec cu o cataplasmă de argilă.
> Clorură de magneziu: cumpăraţi un plic de 20 g de pulbere solubilă īn 1,5 1 de apă de izvor pură. Beţi un pahar mic de soluţie pe zi. Iute la gust, acest remediu nu trebuie folosit mai mult de 3 săptămīni la rīnd. Dacă este necesar, reīncepeţi.
> Suplimente alimentare recomandate : toate produsele apicole, īndeosebi propolisul (antiseptic natural), pulberea de Iito-tamniu, gomfrena, germenii de cereale.

Consultaţi un practician calificat:
> Pentru a trata cauzele mecanice, dacă există astfel de cauze. Dacă, la cel mai mic dubiu, veţi cere să vi se facă un bilanţ osteopatic, veţi evita transformarea multor probleme simple īn boli mai mult sau mai puţin grave. Cīte ptoze ale uterului, anteversii, congestii cronice ale bazinului, blocaje ale oaselor bazinului (sacrumul, osul iliac, coccisul) rămīn neştiute şi evoluează insidios?
> Acupunctura tradiţională completează tratamentul, rearmo-nizīnd circulaţia energiei şi reechilibrīnd sistemul nervos şi hormonal.
> Tratamentul de fond al căilor urinare : plante şi uleiuri esenţiale antiinfecţioase şi antiinflamatorii. īn caz de infecţie cronică, este necesară o aromatogramă care va preciza U.E. cele mai eficace (tratamentul trebuie urmat sub supravegherea unui aromoterapeut calificat).
> Oligoelemente: cupru (antiinfecţios): cīte o doză īn fiecare dimineaţă; litiu (lepidolit sau turmalină litică D8).
> Simpaticoterapie endonazală pentru sistemul nervos.
> Neuralterapie: tratamentul iritaţiilor, inflamaţiilor, aderenţelor şi cicatricelor dureroase sau al originii afecţiunilor situate la distanţă.

Tipareste Trimite prin email



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  SectiuniGeneral:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
mana buze amare
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024