mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Principiile imunizarii si folosirea vaccinurilor
Index » Boli infectioase » Principiile imunizarii si folosirea vaccinurilor
» Producerea vaccinurilor

Producerea vaccinurilor


Share

Ca produse ce se administreaza oamenilor sanatosi si pentru prevenirea bolilor, ccinurile trebuie sa indeplineasca o cerinta speciala si anume de a fi nu numai eficiente ci si lipsite de capacitatea de a face rau. in Statele Unite, asigurarea acestei cerinte este responsabilitatea producatorului. Standardele de fabricare a produselor biologice (controlul calitatii) sunt reglate si supervizate de Food and Drug Administration (Administratia pentru Alimente si Medicamente). Este necesara doda sigurantei, eficientei, sterilitatii si puritatii produselor inainte de autorizare si sterilitatea si puritatea sunt monitorizate continuu pentru toate loturile de ccinuri dupa licenta. Studiile ulterioare ale sigurantei (studii de faza a IV-a) fac parte din controalele regulate de rutina. in rare ocazii s-au inregistrat esecuri fie in producerea in bune conditii, fie in asigurarea calitatii; de exemplu, utilizarea ccinurilor polio Salk incomplet ucise, in 1955, a determinat o izbucnire a poliomielitei la aproape 200 de persoane care au primit ccinul si contactii lor. Productia neregulata si necontrolata a ccinurilor in tarile in curs de dezvoltare a dus uneori la eliberarea si folosirea de produsi inactivi care nu au reusit sa furnizeze imunitatea protectoare asteptata.Alta problema a productiei de ccinuri s-a ivit in mod neasteptat in ultimul deceniu. Din mai multe motive, inclusiv costurile ridicate ale dezvoltarii si perspecti unui profit mult mai mare investind in alte produse, numarul producatorilor de ccinuri din Statele Unite a scazut, iar costurile pentru unele ccinuri de baza administrate in copilarie au crescut. De aceea, exista o preocupare legitima pentru a face disponibile in viitor aceste produse biologice esentiale, de uz national, in plus, silirea pretului in sectorul prit al industriei farmaceutice poate avea un impact major asupra folosirii ccinurilor. Aceasta situatie a stimulat o initiati de crestere a implicarii publice in suplimentarea ccinului la indivizii pentru care pretul este o problema (ca in "Programul de ccinare a copiilor\" discutat mai jos), ca si in furnizarea ccinurilor omise si in negocierea preturilor cu industria producatoare.
Tipareste Trimite prin emailloading...


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai