mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Principiile imunizarii si folosirea vaccinurilor
Index » Boli infectioase » Principiile imunizarii si folosirea vaccinurilor
» Consideratii internationale

Consideratii internationale







De la silirea programului largit de imunizare al Organizatiei Mondiale a Sanatatii din 1981, nivelul de imunizare pentru ccinurile de baza pentru copii (bacilii Calmette-Guerin, polio, DTP, rujeolic si hepatitic B) a crescut azi de la 5% la aproximativ 80% pe tot globul. Anual sunt prevenite cel putin 2,7 milioane de decese prin rujeola, tetanos neonatal si tuse convulsi si 200.000 de cazuri de paralizie datorata poliomielitei. In ciuda succesului acestui program, multe boli ce pot fi prevenite prin ccinuri raman prelente in tarile in curs de dezvoltare. Rujeola, de exemplu, continua sa omoare un numar estimat de 1,5 milioane de copii anual, iar cazurile de difterie, tuse convulsi, poliomielita si tetanos neonatal survin inca in numar inaccepil de mare. S-a estimat ca intre 20 si 35% din toate decesele copiilor sub rsta de 5 ani sunt asociate cu boli ce pot fi prevenite prin ccinuri.


Pe langa antigenii recomandati de Programul Largit de Immunizare al OMS pentru a fi folositi de rutina in tarile in curs de dezvoltare, alte ccinuri (pentru Hib, encefalita japoneza B, febra galbena, HVB, meningococul de grup A, oreion si rubeola) sunt folosite regional in functie de epidemiologia bolilor si resurse. S-a silit ca tinta eradicarea poliomielitei pana in anul 2000; aceasta boala a fost deja eradicata in America si este in curs de eradicare in Pacificul de Vest.


Deoarece bolile infectioase nu cunosc granite politice sau geografice, bolile necontrolate din orice zona a globului reprezinta o amenintare. Vaccinurile ofera posibilitatea de a controla si chiar eradica unele boli, iar eradicarea cu succes inseamna ca ccinurile nu mai sunt necesare. Experienta cu riola a aratat ca eradicarea bolii este o investitie economica remarcabil de buna. intreaga suma pe care Statele Unite a cheltuit-o pentru campania globala de eradicare a riolei a fost recuperata la fiecare doua luni si jumatate incepand din 1971. Eradicarea globala a poliomielitei economisi peste 300 milioane dolari anual in Statele Unite, suma cheltuita pentru ccinuri si costuri de furnizare, si economisi peste 1,5 milioane dolari anual in intreaga lume.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai