mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Principiile imunizarii si folosirea vaccinurilor
Index » Boli infectioase » Principiile imunizarii si folosirea vaccinurilor
» Administrarea vaccinurilor

Administrarea vaccinurilor





Asistentii medicali ce administreaza vaccinurile trebuie sa ia precautiile necesare pentru a minimaliza riscul de raspandire a bolii. Ei trebuie sa fie imunizati impotriva hepatitei B, rujeolei, rubeolei, gripei si varicelei si trebuie sa-si spele mainile inainte de a vedea orice nou pacient. Seringile si acele pe care le folosesc pentru injectii trebuie sa fie sterile si de preferat de unica folosinta pentru a micsora riscul de contaminare. Diferite vaccinuri nu vor fi amestecate in aceeasi seringa, numai daca aceasta practica nu este cumva specificata si aprobata de licenta. Acele si seringile de unica folosinta vor fi aruncate in locuri marcate, in containere rezistente la perforare, pentru a preveni inteparea accidentala sau refolosirea.
Recenta adaugare a noilor vaccinuri injecile individuale in urile de imunizare a crescut preocuparea pentru administrarea a mai mult de patru injectii la o singura vizita. Dezvoltarea si utilizarea combinatiilor de vaccinuri intentioneaza sa micsoreze aceasta preocupare. Chiar atunci cand sunt necesare mai multe injectii, cadrele medicale trebuie sa faca orice efort pentru a administra toate vaccinurile indicate la fiecare vizita. Oriunde sistemele primare de ingrijire a sanatatii sunt eficiente si asigura accesul majoritatii oamenilor la serviciile medicale, iar populatia este educata asupra necesitatii si eficientei vaccinurilor, trebuie atinsa o rata inalta de acoperire pentru imunitatea bazala, indiferent de calea de administrare a vaccinului sau de numarul de doze necesar. Daca nu se acorda atentie infrastructurii necesare pentru urmarirea programelor de vaccinare cu doze multiple, rata de acoperire pentru doza a doua, a treia si de amplificare poate sa scada semnificati



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai