mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Ingrijiri postoperatorii generale si specifice
Index » Pregatirea preoperatorie a bolnavului » Ingrijiri postoperatorii generale si specifice
» Chirurgia ginecologica

Ingrijiri postoperatorii generale si specifice


Pregatirea pre-operatorie si ingrijirile post-operatorii, alctuiesc un complex de masuri a caror aplicare asigura reusita actului chirurgical. Alegerea momentului operator este esentiala si ea se va face dupa studiul amanuntit al terenului bolnavului, al urgentei si necesitatii interventiei, amploarea acesteia si stabilirea riscurilor anestezico-chirurgicale. De asemenea nu trebuie neglijate celelalte afectiuni asociate si eventualele dezechilibre a caror corectare este absolut necesara, aducand bolnavul intr-o stare biologica apta sa faca fata agresiunii chirurgicale. Toate aceste masuri sunt aplicabile la bolnavul cu interventie chirurgicala programata (10, 16). in cazul urgentelor, cand interventia se impune imediat, nu mai exista timp pentru astfel de manevre, de cele mai multe ori multumindu-ne cu refacerea pe cat posibil a volemiei, hematocritului si a eventualelor dezechilibre hidro-ionice. in aceste situatii refacerea constantelor se face aproape paralel cu interventia chirurgicala (16). Daca bolnavul a fost supus unei interventii chirurgicale si a depasit cu bine aceasta agresiune, sa nu uitam ca el ramane un traumatizat, care poate sa dezvolte in perioada postoperatorie imediata sau precoce complicatii locale sau generale, care pot sa-i puna in pericol viata. Indiferent de amploarea interventiei chirurgicale si de acuratetea cu care a fost efectuata, bolnavul chirurgical nu trebuie abandonat in salon sau in sectia de terapie intensiva (16). Variabilitatea incidentelor si accidentelor peri-operatorii este asa de mare si aparitia lor asa de imprevizibila, incat numai printr-o supraveghere atenta si aplicarea masurilor necesare fiecarui moment putem asigura o evolutie favorabila si un prognostic bun pentru bolnav.

ShareAdauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  SectiuniPregatirea preoperatorie a bolnavului:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai