mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Anomalii congenitale ale aparatului locomotor
Index » Patologia chirurgicala ortopedica » Anomalii congenitale ale aparatului locomotor
» Entorsele degetelor

Anomalii congenitale ale aparatului locomotor


Procesul formarii si dezvoltarii organismului uman presupune succesiune regulata si unisensuala a mai multor etape evolutive in interiorul organismului matern, organisms care asigura produsului de conceptie o protectie maxima. Totusi, acest proces complex poate fi oprit, incetinit, grabit sau deviat de numerosi factori endogeni sau exogeni. Abaterile de la normele anatomice si functionale au fost desemnate cu termeni diferiti: anomalie, malformatie, diformitate, viciu de conformatie, monstruozitate, tara, boala ereditara, anomalie ereditara, defecte congenitale etc. Semnificatia acestor termeni este acceptata in mod diferit, fapt ce ne obliga sa consultam totdeauna un dictionar, precum si carti de specialitate in acest domeniu. Dupa parerea noastra, anomalia reprezinta abaterea de la anormal a unei forme anatomice sau a unei functii specifice rezultata dintr-o tulburare a dezvoltarii embrionare. Prin malformatie, noi intelegem o modificare de forma, dimensiune, structura sau pozitie, determinata de tulburari in dezvoltarea intrauterina. Rezulta ca termenul de anomalie este mai cuprinzator decat termenul de malformatie. Malformatia este o notiune anatomica, pe cand anomalia este o notiune mixta, anatomica si functionala.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor