mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Luxatii
Index » Patologia chirurgicala ortopedica » Luxatii
» Luxatiile piciorului

Luxatii


Modificarea permanenta a raporturilor dintre extremitatile osoase articulare, in sensul pierderii contactului normal dintre ele, defineste luxatia. Aceasta poate fi completa sau pur si simplu luxatie, cand pierderea contactului dintre suprafetele articulare este totala, si luxatia incompleta sau subluxatie, cand mai persista un contact redus intre ele. in cazul unor diartro-amfiartroze (simfiza pu-biana, articulatia acromio-claviculara), luxatiile poarta numele de disjunctii, iar in cazul sinartrozelor (suturile oaselor craniene) si sindesmozelor (articulatia tibioperoniera inferioara) luxatiile se numesc diastaze. Obisnuit luxatia este traumatica si survine brusc pe o articulatie sanatoasa, mai rar luxatia este patologica, aparand lent, in urma unor afectiuni articulare premergatoare (tuberculoza, tabes, poliomielita). Luxatiile sunt congenitale, cand apar in urma unor malformatii ale suprafetelor articulare (exemplu: luxatia congenitala de sold). Luxatiile traumatice devin inveterate cand repunerea a fost amanata sau neglijata, sunt ireductibile, cand nu mai pot fi reduse decat pe cale sangeranda si recidivante sau habituale, cand se repeta dupa eforturi si miscari minime, reducan-du-se tot asa de usor


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor