mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Transplantul de ficat
Index » Patologia chirurgicala a ficatului » Transplantul de ficat
» Momentul operatiei

Momentul operatiei


Share

Este deosebit de important pentru un rezultat bun atat imediat cat si la distanta. in perioada de pionierat a transtului de ficat, operatia era efectuata numai la bolnavii cu hepatopatii aflate in stadiu terminal, la care, pe langa boala de ficat, erau deja prezente si alte insuficiente organice. Aceasta explica, in parte, si rezultatele nefavorabile obtinute la unii dintre acesti bolnavi (67).
Odata cu perfectionarea tehnicilor chirurgicale si cu aparitia metodelor moderne de imunosupresie, rezultatele au devenit din ce in ce mai bune.
Ca atare, in prezent, indicatiile transtului au fost extinse si asupra unor bolnavi cu hepatopatii ajunse in stadii de ciroza, dar care nu sunt neaparat intr-o faza terminala.
Caracterul inlidant al bolii (pacientul nu isi mai poate indeplini in bune conditii activitatile curente) a devenit din ce in ce mai mult indicatie chirurgicala. Aceasta cu atat mai mult cu cat perioada de asteptare pe lista poate fi uneori destul de lunga (1 an sau chiar mai mult), timp in care boala poate sa anseze.
Pentru echipa chirurgicala, a opera in stadii mai precoce, un bolnav mai putin tarat si cu un organism in conditie mai buna este desigur un antaj important.
Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Patologia chirurgicala a ficatului:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai