mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Transplantul de ficat
Index » Patologia chirurgicala a ficatului » Transplantul de ficat
» Ingrijirile postoperatorii

Ingrijirile postoperatorii





in aceasta perioada este nevoie de monitorizarea celor mai importanti parametrii fiziologici: pulsul, tensiunea arteriala, presiunea venoasa centrala, oxi-metrie de puls, electrocardiograma, radiografie toracica, debitul urinar, hemoleucograma, ionograma, glicemia, ureea, creatinina, probele hepatice (biliru-bina totala si directa, transaminaze, fosfataza alcalina, gama-glutamil-transpeptidaza).
Parametrii hemodinamici vor fi urmariti in primul rand, impreuna cu secretia de pe tuburile de dren. O umplere vasculara si o sustinere cardiaca adecvate, precum si supleerea cu substituentii sangni (masa eritrocitara, masa trombocitara, plasma proaspata congelata) sunt masuri necesare. Reinterven-tia de hemostaza se indica ori de cate ori apar semnele unei sangerari intraabdominale.
Fizioterapia pulmonara si aspiratia endobronsica sunt masuri foarte importante, in special daca pacientii sunt mentinuti mai mult timp pe ventilatie mecanica. Profilaxia infectiilor pulmonare se face de regula folosind antibiotice cu spectru larg (cefalo-sporine de generatia a ll-a sau a lll-a). in mod particular, profilaxia infectiei cu pneumocystis carinii se face cu ajutorul combinatiei de trimetoprim si sulfa-metoxazol. Profilaxia infectiei cu citomegalorus trebuie facuta intotdeauna cand donorul a fost infectat cu rusul respectiv (test CMV pozitiv) in timp ce primitorul a fost negativ (62; 63). in prezent, profilaxia se face utilizand Ganciclor si Imunoglobulina serica. Pentru profilaxia infectiei herpetice se utilizeaza Aciclor (103).
Pastrarea unei diureze adecvate constituie un obiectiv major, si, ori de cate ori este posibil (bolna cu sindrom hepato-renal anterior, toxicitate a ciclosporinei) este recomandabila instituirea precoce a hemodializei (34).
Examenul Doppler pentru verificarea patentei vasculare la nivelul venei porte si arterei hepatice se indica de rutina (in a 3-a zi postoperator), precum si ori de cate ori exista suspiciuni prind aceasta patenta.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Patologia chirurgicala a ficatului:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai