mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


tehnici de baza in chirurgia laparoscopica
Index » Notiuni de chirurgie laparoscopica » tehnici de baza in chirurgia laparoscopica
» Dispozitivul operator

Dispozitivul operator





Un observator care patrunde prima oara intr-o sala de chirurgie laparoscopica constata un aranjament neobisnuit al echipei operatorii, o abundenta neobisnuita de echipament tehnic si prezenta unor instrumente ce difera complet de cele uzuale. in ceea ce priste pacientul, cu multiple trocare imtate in peretele abdominal - el sugereaza martiriul Sfantului Sebastian (Dubois). in cele din urma, nimic nu se aseamana cu chirurgia clasica (Mouret).
O regula importanta care trebuie respectata in organizarea salii de operatie este aceea ca toate echipamentele sa fie accesibile echipei operatorii, atat pentru supragherea cat si pentru manevrarea lor. Cand exista doua monitoare TV, acestea vor fi asezate de o parte si de alta a timentului rezervat anesteziei, astfel incat ele vor fi direct in raza vizuala a operatorului, respectiv a asistentului sau. Atunci cand exista un singur monitor TV, el trebuie plasat vis-a-vis de operator, ceea ce pentru asistent va reprezenta un grad de disconfort in urmarirea imaginii. Pentru o vizionare optima a imaginilor, este necesar ca in sala de operatie sa se realizeze conditii de semiobscuritate.In ceea ce priste insuflatorul, el trebuie de asemenea plasat in raza de vizibilitate a operatorului, iar pedala de cauterizare/sectionare sa se afle la picioarele sale.
Amplasarea echipei chirurgicale depinde de tipul interntiei. De regula, operatorul se situeaza pe partea opusa a organului abordat. Alaturi de el sta cameramanul, iar vis-a-vis asistentul. La picioarele pacientului, asistenta instrumentara manevreaza trusa de instrumente.
Trusa de instrumente necesara interntiei conntionale trebuie sa se afle gata pregatita pentru situatiile de urgenta care reclama transformarea operatiei laparoscopice intr-o laparotomie deschisa.


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Notiuni de chirurgie laparoscopica:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai