mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Sanatatea femeilor
Index » General » Sanatatea femeilor
» Fecundatia

Fecundatia




Ovulul eliberat astfel la suprafata ovarului este captat de un adevarat aspirator natural: palionul trompei. Ovulul este apoi transportat in interiorul trompei cu ajutorul unui soi de banda rulanta formata din milioane de cili bratili pusi in miscare de sistemul nervos vegetativ. In citeva ore, ovulul ajunge in treimea inferioara a trompei, unde este alimentat de un mucus secretat de peretele trompei. Aici, ovulul asteapta timp de citeva ore eventualii spermatozoizi care l-ar putea fecunda. in lipsa fecundarii, el este distrus si dispare.
Fecundatia este, alaturi de placere, scopul primordial al actului sexual. Teoretic, acest fenomen poate avea loc in fiecare luna, intrerupt fiind numai de sarcini si de perioada de alaptare. Din fericire, cunoasterea metodelor contraceptive naturale sau artificiale a schimbat conditia femeii, permitindu-i acesteia sa aleaga daca doreste sa ramina grada ( Metodele contraceptive).

Cum se petrece acest lucru ? Ovulul asteapta cuminte, in trompa, sosirea lui Fat-Frumos". Dar cu cite capcane este presarat drumul eroului pina la Cosinzeana! Pentru a intelege aceasta uluitoare ascensiune, sa urmam traseul combatantului, asa cum a fost el studiat de doctorul John Billings si de sotia lui, Evelyn:In momentul orgasmului masculin, 300 pina la 700 de milioane de spermatozoizi se napustesc sa ia cu asalt cetatea aparata in prima linie de colul uterin astupat de ochiurile glerei cercale. Acest mucus, secretat de niste mici glande situate in colul uterin, joaca un rol capital in intregul proces al etii genitale feminine. in afara perioadei ovulatorii, glera cercala (groasa si ostila) astupa ermetic colul, punindu-l la adapost de incursiunile spermatozoizilor si microbilor, pe care aciditatea ei ii ucide in citeva ore.
In perioada favorabila ovulatiei, glera capata insusiri care favorizeaza patrunderea, supraetuirea si dopajul spermatozoizilor pentru asaltul final; aciditatea ei le-a devenit favorabila. Ochiurile plasei care astupa colul se dau la o parte, spermatozoizii pot in sfirsit sa intre in catatea uterina si sa-si inceapa calatoria. Orgasmul feminin provoaca un fenomen de aspirare mecanica spre in sus, care-i proiecteaza pe asediatori inauntrul colului. in acest stadiu al ciclului, glera este inzestrata cu calitati extraordinare: ochiurile plasei sint largi. Firele care le alcatuiesc slujesc, intrucitva, drept corzi de alpinist. Glera are, in plus, calitati nutritive care-i permit spermatozoidului sa prinda puteri de-a lungul intregului traseu.
Ascensiunea uterului se termina in pragul-jonctiunii trompei. Aici, un nou obstacol. Capatul trompei (numit istm) este prevazut cu
o supapa musculara numita sfincter (ca si acela al cii sau al rectului), care, in afara anumitor perioade precise, inchide mecanic trecerea prin-acest ingust culoar muscular de 12 cm lungime.

In conditii-normale, supapa este deschisa exact la data ovulatiei. Spermatozoizii patrund in trompa, se inghesuie in jurul ovulului, iar primul intrat cistiga partida, fecundind ovulul si dind astfel nastere oului uman. Perdantii sint distrusi si fagocitati. Supapa istmului se inchide ermetic pentru citeva zile, pentru ca oul sa nu ajunga in uter inainte de a i se fi pregatit cuibul.
Nu inseamna insa ca partida a fost cistigata. Oul fecundat incepe de indata sa se dida (mitoza). Cind oul a ajuns la maturitate, supapa se deschide, iar oul intra, in ziua a cincea, in catatea uterina, unde cauta un loc prielnic ca sa se fixeze.
Din nefericire, in anumite cazuri si din anumite motive (spasme, sechelele unor salpingite sau ale unor avorturi facute in conditii proaste), pasajul este prea ingust, iar oul ramine blocat in trompa. O asemenea situatie poate avea consecinte serioase, caci embrionul se poate atunci dezvolta in trompa (sarcina extrauterina), necesitind o interventie chirurgicala de urgenta, inaintea aparitiei unei hemoragii grave.
In sfirsit, embrionul gaseste un loc prielnic, se fixeaza pe peretele uterului si se grefeaza pe sistemul circulator al mamei lui, care-i va procura, timp de noua luni, nutrimentele necesare supraetuirii si dezvoltarii lui.
Stadiul ultim al sarcinii este programat si declansat de catre copil. La momentul oportun, acesta secreta un hormon care declanseaza, la mama, lactatia si contractiile necesare expulzarii lui si trecerii de la intunericul uterin acvatic, la ata terestra aeriana.
Respectarea acestui ritm al etii, de la procreatie la nastere, influenteaza considerabil existenta itoare a noii fiinte umane.




Tipareste Trimite prin email



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  SectiuniGeneral:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024