mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Viitorul reflexologiei

Viitorul reflexologiei







Este posibil ca unul dintre cele mai bune aspecte ale reflexologiei sa fie faptul ca oricine o poate practica cu succes si in mod eficient. Daca nu aveti nici o intentie de a practica reflexologia in mod profesionist, puteti folosi carti cum este cea de fata pentru a deprinde tehnicile prin care puteti oferi tratamente bune si eficiente prietenilor, familiei si oricaror persoane doritoare sa beneficieze de aceasta terapie minunata pentru trup si minte. Daca in fiecare familie sau cerc de prieteni ar exista cel putin o persoana care sa poata practica reflexologia, acest lucru ar avea un efect profund asupra sanatatii si bunastarii mondiale.
Asta trebuie sa urmarim cu totii. Acesta este viitorul reflexologiei. Nu avem nevoie de o gramada de tehnici noi si sofisticate; bazele sunt deja incercate si testate si, fara indoiala, fac minuni. Desigur, progresele sunt bune. Trebuie sa luam in serios orice ajuta la ameliorarea capacitatii noastre de a-i ajuta pe ceilalti prin reflexologie. Dar aderatul mesaj pe care trebuie sa-l intam este ca cel mai bun reflexolog nu este neaparat cel tehnic experimentat, ci pur si simplu persoana cu cea mai multa compasiune si intelegere. Poate parea un lucru controversat, dar nu putem ignora faptul ca asta inseamna ca cel mai bun reflexolog poate sa nu fie neaparat calificat din punct de vedere profesional. Nu este neaparat bine cunoscut sau faimos. De fapt, s-ar putea ca ei sa iubeasca atat de mult ceea ce pot face pentru familie si pentru prieteni, fara pompa, incat nici macar ei insisi sa nu-si dea seama de propria loare.



Semnificatia bolii

Vremurile grele nu sunt niciodata lipsite de sens daca stiti sa le transformati pentru a se dezvolta in calitati interioare. Din punctul de vedere al bolilor, una dintre cele mai pretioase calitati pe care o puteti obtine sau pe care o puteti darui pacientilor este rabdarea, care reduce tendinta dumneavoastra/ lor catre manie si frustrare.
Dupa cum am mentionat si inainte, Buddha a spus ca boala are multe calitati\". Fara indoiala ca multi nu ar fi deloc de acord cu aceasta afirmatie. Cum poate o suferinta sa fie benefica ? Cu totii ne straduim in permanenta sa evitam suferinta si sa gasim fericirea. Totusi, daca obserm, fericirea pe care o cautam in lumea exterioara este pasagera si nu ofera o satisfactie indelungata; deseori fericirea temporara pe care o aflam in relatii si bunuri nu face decat sa aduca o mai mare nefericire cand suntem lipsiti de ele. Dar fericirea care provine dintr-un suflet linistit si multumit nu poate fi niciodata furata si nu ne paraseste niciodata, nici macar atunci cand murim.
Multi oameni ajung la o astfel de fericire intand sa traiasca si transformand boala intr-o cale interioara\". Exista multe cazuri in care s-a intamplat acest lucru, facandu-ne sa ne intrebam: Care este loarea vindecarii, daca ne priveaza de posibilitatea de a ne dezvolta intelepciunea si fericirea ?\". Evident, nu trebuie sa fim bolnavi ca sa ne dezvoltam asemenea calitati, dar astfel de circumstante ne pot indrepta in directia cea buna. Apoi, cand suntem obisnuiti cu aceasta cale si nu mai avem nevoie de o boala care sa ne indrume in directia cea buna, atunci poate fi momentul oportun pentru a ne vindeca. Repet, nu exista garantii in acest sens, dar de multe ori se intampla astfel.


Ca vindecator, cea mai importanta lectie pe care trebuie sa o intati din toate acestea este ca, desi doriti ca oamenii sa fie sanatosi, scopul dumneavoastra principal este sa-i ajutati sa profite cat de mult de pe urma oportunitatilor oferite pentru a gasi fericirea indelungata acum si in viitor, lucru care nu se intampla decat daca isi constientizeaza propria divinitate sau natura spirituala - nu neaparat prin sanatate si succes in lumea exterioara. Acestea sunt aderuri simple, dar incitante.
Un alt rezultat interesant al incercarii de dezvoltare a calitatilor spirituale este faptul ca sunteti capabili sa bucurati de relatii si de bunurile exterioare mult mai mult daca deveniti mai putin atasati si dependenti de ele. Este ca si cum cu cat aveti mai putina nevoie de aceste lucruri, cu atat amuzati mai mult! Faptul de a avea mintea mai libera si mai limpede ajuta sa priviti lumea exterioara cu o atitudine mai degajata si mai putin serioasa, in timp ce preocuparea pentru lucrurile cu aderat serioase, precum dorinta ca ceilalti sa fie mai fericiti, creste.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor