mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Calcai/regiunea pelviana

Calcai/regiunea pelvianaDeseori, aceasta parte a piciorului are cea mai aspra piele, asadar este nevoie sa aplicati o presiune putin mai mare. Zonele pe care trebuie sa le masati sunt prezentate in ura 39 ( si . 5, p. 45). Pentru a atinge punctele reflexe de sub stratul gros de piele, aplicati tehnica masajului cu articulatiile ( . 15, p. 63). In cazul persoanelor in rsta, bolnave sau cu deficiente, pielea poate fi mai fina pe calcaie, asadar puteti folosi tehnica normala a plimbarii degetului, deoarece masajul cu articulatiile ar putea provoca disconfort. De asemenea, zona calcaielor poate fi deosebit de sensibila in cazul persoanelor cu probleme fizice in regiunea pelviana. Si in acest caz puteti aplica masajul dintr-o parte in alta sau de sus in jos, pentru a acoperi intreaga zona.Glezne/Organele de reproducere
Punctele reflexe ale tuturor organelor de reproducere sunt localizate in zona gleznelor ( schema zonelor reflexe din . 6, p. 46). Aceasta poate fi destul de sensibila, asadar aplicati un masaj usor, mai ales la primele tratamente.
Partea superioara a labei piciorului ilustrata in . 40, p. 112, prezinta punctul reflex al orelor si al testiculelor, localizat pe partea exterioara a labei piciorului, la jumatatea distantei dintre osul astragal si rful calcaiului.

Partea de jos a labei piciorului, ilustrata in ura 40, prezinta punctul reflex al uterului si prostatei, localizat pe partea interioara a piciorului, la jumatatea distantei dintre osul astragal si rful calcaiului.
Pentru inceput, masati punctul reflex al prostatei/uterului pe partea interioara a piciorului stang al pacientului. Sprijiniti piciorul cu mana dreapta si masati punctul cu degetul mare stang ( . 40). Inversati mainile pentru a masa punctul reflex al orelor/testiculelor pe partea exterioara a piciorului. Apoi treceti la partea interioara a piciorului drept, incepand, si in acest caz, cu punctul reflex al prostatei/uterului.


Dupa cum arata si ura 41, zonele reflexe ale trompelor uterine si canalelor deferente se afla deasupra gleznelor, de la osul astragal interior pana la cel exterior ( si schema zonelor reflexe din . 6, p. 46). Le puteti masa simultan cu degetele aratatoare si mijlocii de la ambele maini, dinspre oasele astragale in interior si din exterior inspre centru ( ura 41). Trebuie sa apucati metatarsul cu degetele mari, sprijinind in acelasi timp piciorul. Alternativ, puteti masa prima data o parte si apoi pe cealalta, tinand calcaiul in palma celeilalte maini sau apucand de rful piciorului.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor