mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Karma - actiuni si efecte

Karma - actiuni si efectein principal, putem spune ca orice boala, tulburare sau nefericire este rezultatul unui dezacord in organism, minte sau mediu. Totusi, silirea cauzei initiale a unei anumite probleme nu este usoara. Dupa invataturile budismului, cauzele principale ale tuturor problemelor noastre majore sunt propriile noastre actiuni negati anterioare ale corpului, ale vorbirii sau ale mintii, care se intorc la noi sub forma de boala, saracie, ignoranta sau orice alta experienta neplacuta. Cuvantul karma\" se traduce in mod direct prin actiune\" sau ce cream noi intentionat mintal, rbal si/sau fizic. Legile karmei ne invata ca orice cream sau daruim revine la noi, mai devreme sau mai tarziu, ca un bumerang. Se poate ca aceste actiuni negati sa se fi petrecut cu multe vieti inainte si numai acum sa traim efectele sau repercusiunile. Putem crede ca nu am comis niciodata actiuni negati serioase, precum ranirea altora, dar in fiecare dintre vietile noastre anterioare am fost aproape total diferiti de persoana care suntem acum. Daca ne-am intalni pe noi insine asa cum eram intr-o viata anterioara, nu neam recunoaste. Ar fi ca si cum am intalni un strain.


Budismul sugereaza ca renastem cu fiecare viata. La suprafata, am trupuri si personalitati total diferite, totusi, in strafundurile mintii, sufletului sau sinelui nostru, purtam amintirile, tendintele si urmele tuturor vietilor noastre anterioare. Cand conditiile sunt potrivite, actiunile anterioare ale trupului, vorbirii si mintii noastre se intorc la noi ca experiente poziti sau negati, dupa cum au fost bine intentionate si benefice, sau inrs. Asadar, din perspectiva budista, pentru a vindeca in totalitate si pentru a preni bolile viitoare, trebuie sa indepartam cauzele principale sau semintele actiunilor anterioare negati din strafundul mintii noastre, inainte ca acestea sa incolteasca in experiente neplacute.
Putem spune, la fel de bine, ca orice persoana este pur si simplu rezultatul actiunilor sale anterioare care s-au dezvoltat in caracteristici si experiente placute sau neplacute. Cu toate acestea, daca o persoana este fericita si are noroc, asta nu inseamna ca este superioara celorlalti sau ca a fost mai buna sau mai darnica in vietile anterioare. Toti am o cantitate infinita de karma, deoarece am trait nenumarate vieti anterioare. Toti am fost buni sau rai in vietile anterioare, deci nu putem sti in ce va incolti karma noastra in viitor - poate fi ceva placut sau nu.


Din nefericire, karma incolteste la intamplare. Nu exista vreun mare sau vreo mare schema. Viata este pur si simplu o loterie karmica\". In cazul in care conditiile sunt potrivite, orice tip de karma poate incolti, orice ni se poate intampla. Stim ca asa este viata. Lucruri rele se pot intampla oamenilor buni, si inrs. In viitoarea sa viata, un criminal se poate renaste rege, daca asa dicteaza karma lui dintr-o viata anterioara. El poate trece prin multe renasteri in familii trainice si iubitoare pana cand, in final, karma crimei il ajunge din urma.
Din fericire, ne putem apara de karma noastra negativa purificandu-ne complet inainte sa incolteasca si cat timp am intelepciunea si sansa de a face acest lucru. Nu ne putem sustrage legii karmei necrezand in ea. Este o realitate a vietii -o lege unirsala.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor