mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Atingere usoara sau masaj puternic ?

Atingere usoara sau masaj puternic ?In general, reflexologii folosesc o combinatie de atingeri usoare si masaje puternice. Unii reflexologi nu folosesc niciodata tehnica masajului puternic deoarece il considera ineficient si, folosit in mod nesabuit, poate cauza pacientului durere si disconfort. in unele metode chinezesti de reflexologie, masajul puternic este singura tehnica utilizata, impreuna cu alte tehnici si mai brutale, in care talpa piciorului este apasata cu bete scurte. Aceste tipuri de tratamente pot fi dureroase, fara indoiala, iar strigatele si setele pacientilor pot fi des auzite in afara clinicilor. Totusi, nu exista nici o indoiala ca sunt - si au fost de mii de ani - foarte eficiente.


Reflexologia occidentala moderna nu procedeaza astfel. Desi masajul puternic poate fi aplicat prin utilizarea unor tehnici precum apasarea cu articulatiile, nu le folositi pana nu dobanditi suficienta experienta. Nu trebuie sa folositi niciodata tehnica masajului puternic daca pacientul simte durere, desi disconfortul poate fi accepil, dar numai cu acordul pacientului. Dupa ce intati sa aplicati mai multa presiune, tehnicile de masaj puternic pot fi foarte eficiente, cu conditia sa fie utilizate cu grija. Repet, nu aplicati masajul puternic in prima sau a doua sedinta cu un client nou decat daca sunteti siguri ca este intelept sa faceti acest lucru!
Puteti acoperi o zona de doua sau de trei ori, pana ce sunteti multumiti ca a fost suficient stimulata, desi stimularea excesi a punctelor reflexe ar trebui evitata, in special in cazul persoanelor foarte bolnave, al copiilor, gravidelor, persoanelor deosebit de sensibile, precum si in cazul pacientilor care vin la primul sau al doilea tratament.Unii reflexologi folosesc intotdeauna atingerile blande. Si aceasta este o tehnica eficienta - ajuta pacientul sa se relaxeze si induce o stare de vindecare subtila, dar profunda, utila in special pentru pacientii cu probleme mintale si emotionale.
Ca terapeuti individuali, trebuie sa practicati reflexologia si sa descoperiti propriile metode de tratament. De obicei, metoda care pare cea mai buna este si cea mai eficienta. Ar fi pacat sa nu folositi tehnici diferite pe pacienti diferiti, in functie de nevoile fiecaruia si de experienta si increderea dumneavoastra.In cele ce urmeaza vom prezenta principalele tehnici de reflexologie. Sunt cel mai important de intat si sunt utilizate de mai multe ori pe parcursul unui tratament. Cu putin exercitiu, nu sunt greu de stapanit, iar cea mai buna metoda de exercitiu este practicarea asupra propriilor maini si picioare. Acest lucru da posibilitatea sa simtiti cata presiune trebuie sa aplicati.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor