mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Infectii ce apar la persoanele ce folosesc droguri injectabile
Index » Boli infectioase » Infectii ce apar la persoanele ce folosesc droguri injectabile
» Hepatita

Hepatita





Persoanele ce folosesc droguri injecile sunt cunoscute de mult timp ca avand un risc crescut de hepatita, in primul rand prin transmitere parenterala. Contactarea hepatitei B este un eniment relativ precoce la majoritatea celor ce folosesc droguri injecile, surnind in decursul primilor cativa ani de folosire ilicita a drogurilor, incepand din anii \'70, studiile serologice pe scara larga, in randul populatiilor ce folosesc droguri injecile, au aratat ca 75-90% din cei ce folosesc pe termen lung drogurile injecile prezinta do serologice ale expunerii anterioare la hepatita B. Aproximativ 5-l0% din acesti indivizi vor ramane purtatori cronici ai antigenului de suprafata al hepatitei B; restul vor dezvolta imunitate la hepatita producand anticorpi impotriva antigenului core al hepatitei B si/sau al antigenului de suprafata.
Alt agent infectios observat frecnt la cei ce-si injecteaza droguri este virusul hepatitei D, cunoscut inainte ca agentul delta. Acest ARN virus defectiv hepatotrop depinde de infectia coexistenta cu virusul hepatitei B pentru a se exprima si a se replica. Anticorpii impotriva virusului hepatitei D au fost depistatila 10-l5% din pacientii care aau anticorpi impotriva antigenului core sau a antigenului de suprafata al hepatitei B si la 50-70% din purtatorii cronici de antigen de suprafata al hepatitei B. Hepatita B fulminanta poate aa un aspect bifazic caracteristic in cazul infectiei concomitente cu hepatita D. De altfel, hepatita D a fost asociata la narcomani cu hepatita cronica activa si cu anomaliile persistente ale functiilor hepatice.
Al treilea agent semnificativ transmis prin sange ce determina hepatita la consumatorii de droguri injecile este virusul hepatitei C. in studiile de seroprevalenta din Statele Unite si Europa, au fost detectati anticorpi impotriva virusului hepatitei C la 70% sau mai mult din consumatorii de droguri injecile -o rata ce reflecta un nil de infectare abil cu cel pentru hepatita B. Ca si hepatita B, hepatita C pare a fi dobandita relativ curand dupa inceperea injectarii de droguri ilicite. Hepatita C a fost asociata cu hepatita cronica activa, anomaliile persistente ale functiilor hepatice si ciroza. Interferonul a poate fi benefic la pacientii cu hepatita B progresiva sau cu hepatita C. Tratamentul cu interferon a nu a fost inca administrat pe scara larga narcomanilor, iar durata necesara de terapie este necunoscuta.
Desi nu este considerata o infectie transmisa prin sange, hepatita A a fost asociata cu folosirea drogurilor injecile. Diferite studii bazate pe urmarirea acestora au indicat faptul ca persoanele care folosesc droguri injecile pot aa un risc de 50 de ori mai mare de a dobandi hepatita A decat cei care nu folosesc droguri injecile. in plus, izbucnirile recente de hepatita A au fost legate de grupurile de persoane ce folosesc droguri injecile, atat in Statele Unite, cat si in Europa. Instigarea acestor izbucniri a sugerat ca factorii cei mai probabili sunt contaminarea fecal-orala, contactul personal apropiat si igiena deficitara; contaminarea virala a drogurilor sau echipamentului de injectare a fost considerata mai putin probabila pentru raspandirea acestei boli.
Aceste observatii sugereaza ca la persoanele ce folosesc un timp indelungat drogurile injecile si au antecedente cunoscute de expunere la hepatita B si/sau hepatita C, in diagnosticul diferential al unui sindrom nou, acut, de hepatita, trebuie luata in considerare in mod obligatoriu hepatita A (si - pentru purtatorii cronici de hepatita B - hepatita D). Aparitia hepatitei transmise prin sange la putin timp dupa inceperea injectarii drogurilor sugereaza importanta dezvoltarii strategiilor de sanatate publica pentru a informa adolescentii si tinerii narcomani despre masurile prenti (cum este vaccinul antihepatitic B) si comportamentul adecvat pentru reducerea riscurilor.
Deoarece majoritatea infectiilor hepatice la utilizatorii de droguri nu progreseaza spre forme cronice de hepatita clinic zgomotoasa sau ciroza, cel putin 40% din majoritatea seriilor de persoane incluse in programe de tratament medicamentos prezinta anomalii ale functiilor hepatice. in plus fata de cauzele infectioase, efectele toxice ale corpilor straini utilizati in producerea de droguri ilicite si efectele hepatotoxice ale alcoolului, sunt responsabile, in parte, de aceste anomalii. Ciroza hepatica la narcomani este cel mai frecnt asociata cu abuzul concomitent de alcool.


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai