mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Infectii ce apar la persoanele ce folosesc droguri injectabile
Index » Boli infectioase » Infectii ce apar la persoanele ce folosesc droguri injectabile
» Tuberculoza

Tuberculoza





Cealalta infectie pulmonara importanta descrisa la consumatorii de droguri injecile este tuberculoza. Infectia cu M. tuberculosis a fost evidentiata la narcomani inainte de epidemia SIDA, fiind raspunzatoare de mortalitatea si morbiditatea mai mare in aceasta populatie decat in populatia ce nu consuma droguri. Desi unii autori atribuiau acest impact mai mare saraciei, conditiilor de locuit improprii si factorilor sociali si demografici asociati atat cu tuberculoza cat si cu consumul de droguri, alti autori au gasit un risc mai mare de tuberculoza in randul narcomanilor chiar dupa incercarea de a controla acesti factori. Acum SIDA a coplesit toti ceilalti factori potentiali de risc si a avut ca rezultat o noua renastere epidemica a tuberculozei in randul narcomanilor infectati HIV si al contactilor lor (modulele 171 si 308). in randul persoanelor infectate HIV, tuberculoza a afectat disproportionat pe cele care folosesc droguri injecile. Aceasta obsertie poate reflecta nivelurile mai ridicate de infectie latenta cu M. tuberculosis in populatiile ce folosesc droguri si in randul celor ce prezinta factori de mediu asociati. in zonele urbane din nord-estul Statelor Unite, unde 20% din persoanele ce folosesc droguri injecile au o infectie latenta cu M. tuberculosis dovedita si 50% sunt infectate cu HIV, suprapunerea acestor doua infectii endemice a avut ca rezultat o crestere fara precedent a incidentei tuberculozei incepand din 1985. Atat ratele crescute de reactire a infectiei latente (8 din 100 persoane, pe an), cat si cresterea transmisibilitatii la persoanele susceptibile din comunitate sau din spital sunt raspunzatoare. Chimioprofilaxia agresi cu izoniazida, descoperirea cazurilor de boala acti si terapia sunt, toate, esentiale.

Tuberculoza pulmonara trebuie totdeauna suspicionata si inclusa in diagnosticul diferential al pneumoniei la persoanele ce folosesc droguri injecile. in special in randul celor cu infectie HIV tuberculoza extrapulmonara a crescut mult ca frecventa. Incidenta neobisnuit de mare a cazurilor de tuberculoza rezistente la un medicament sau la mai multe, la persoanele care folosesc droguri injecile, complica mai mult diagnosticul si tratamentul la aceasta populatie. Tuberculoza rezistenta la mai multe medicamente trebuie suspectata la persoanele cu un istoric de tratament pentru tuberculoza, spitalizare recenta sau incarcerare sau contact cu un caz cunoscut. Terapia administrata persoanelor ce folosesc droguri injecile este similara cu cea utilizata pentru restul popula
tiei. Pentru tuberculoza nerezistenta, o cura de tratament de 2 luni, cu patru medicamente - izoniazida (5 mg/kg zilnic; maxim 300 mg/zi), rifampicina (10 mg/kg zilnic; maxim 600 mg/zi), etambutol (5 mg/kg zilnic; maxim 2 g/zi) si pirazinamida (25 mg/kg zilnic; maxim 2 g/zi) este urmata de o cura de 4 luni, doar cu izoniazida si rifampicina. La pacientii cu infectie HIV durata tratamentului este extinsa de obicei la 9-l2 luni. Tratamentul tuberculozei cu rezistenta multipla la tubercu-lostatice necesita multe medicamente aditionale, incluzand de obicei o chinolona si etionamida. Trebuie facute eforturi speciale pentru a asigura respectarea pe termen lung a regimului terapeutic, incluzand obserrea directa a compliantei la tratament.


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai