mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Uvee
Index » Boli si tratamente » Oftalmologie » Uvee
» Anticorpi

AnticorpiAutorii au studiat pe un lot de 127 bolnavi cu uita si alte boli oculare, anticorpii (Ac) antiretinieni si antigenii S in ser, lichid subretinian si UA. Ac au fost determinati prin testul ELISA sau imunofluorescenta.
Antigenul S este o componenta tisulara proteica specifica a celulelor fotoreceptoare. La animal, Ac anti-antigen S se intilnesc in serul animalelor imunizate si pot fi determinati prin reactii de hemaglutinare pasiva, fixare de complement si ELISA. Testul ELISA poate determina toate clasele si subclasele de Ac specifici ai antigenului in uoretinita autoimuna experimentala si la bolnavii cu uita.
Un titru ridicat de Ac si AgS este gasit in serul bolnavilor cu uita, precum si ca raspuns celular imunologic la AgS.
Rezultatul studiului arata ca exista o diferenta semnificativa intre valorile observate in grupa uitelor posterioare fata de cea a uitelor anterioare : valoarea testului ELISA este mai ridicata in grupa uitelor posterioare. Testele ELISA si IF sint semnificati cind se utilizeaza paralele si au fost concordante in 67% din cazuri pe lotul studiat (124).Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor