mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Cancerul tractului gastrointestinal
Index » Oncologie si hematologie » Cancerul tractului gastrointestinal
» Tratament

Tratament







Indepartarea chirurgicala completa a tumorii, cu rezectia ganglionilor limfatici adiacenti ofera singura sansa de vindecare. in orice caz, aceasta este posibila la mai putin de o treime dintre pacienti. in general, o gastrectomie subtotala este tratamentul optim pentru pacientii cu carcinom distal, in timp ce o gastrectomie totala sau aproape totala este recomandata pentru tumorile mai proximale. Prognosticul dupa rezectia chirurgicala completa depinde de gradul de penetrare a tumorii in peretele stomacului si este, de asemenea, influentat adrs de implicarea nodulilor limfatici regionali, invazia vasculara si continutul anormal de ADN (aneuploidie), caracteristic observate la marea majoritate a pacientilor americani. Ca rezultat, probabilitatea supravietuirii dupa 5 ani pentru 25-30% dintre pacientii in Statele Unite care sufera rezectii complete ale cancerului gastric este de aproximativ 20% pentru tumorile distale si mai mica de 10% pentru tumorile proximale, cu recurente continuand sa apara cel putin 8 ani dupa operatie. in orice caz, in absenta ascitelor si metastazelor extensi hepatice sau peritoneale, chiar si pacientilor ale caror boli se crede a fi incurabile prin operatie trebuie sa li se ofere o incercare de rezectie a leziunii primare, din moment ce reducerea masei tumorii este cea mai buna forma de interntie paliativa si poate creste probabilitatea beneficiului, daca se administreaza chimioterapie si/sau radioterapie.


Adenocarcinomul gastric este o tumora relativ radiore-zistenta, iar controlul adecvat al tumorii primare necesita o iradiere externa ce depaseste toleranta structurilor inconjuratoare, precum mucoasa intestinala si maduva spinarii. Ca urmare, rolul major al radioterapiei la pacientii cu cancer gastric a fost limitat la usurarea durerii. Radioterapia singura dupa o rezectie completa nu prelungeste supravietuirea, in cazul unei boli nerezecabile chirurgical, limitata la epigastru, pacientii tratati cu 3500-4000 cGy nu traiesc mai mult decat pacientii similari care nu primesc radioterapie; oricum, supravietuirea a fost usor prelungita cand s-a administrat 5-fluorouracil (5-FU) in combinatie cu radioterapie, rn aceasta situatie clinica, 5-FU poate functiona ca radiosensibilizator. Administrarea de combinatii de agenti citoxici la pacientii cu carcinom gastric avansat a fost as


ociata cu reduceri de peste 50% a masei tumorale masurabile ("raspuns partial\") la 30-50% din cazuri, oferind un beneficiu semnificativ indivizilor care raspund la tratament. Aceste combinatii medicamentoase au inclus, in general 5-FU, si doxorubicina impreuna cu mitomycina-C, cisplatin sau doze mari de methotrexat. In ciuda acestei rate incuraj ato are a raspunsurilor pentru o afectiune maligna considerata odata netraila, disp aritia completa a masei tumorale ramane rara; raspunsurile partiale sunt tranzitorii, impactul general al unei astfel de terapii mul ti drog asupra supravietuirii a fost o sursa de controrse. Folosirea profilactica (adjuvanta) achimioterapiei dupa rezectia completa a unui cancer gastric, ca mijloc de eradicare a micrometastazelor nedetecile clinic si pentru imbunatatirea potentialului de vindecare, s-a dodit a nu aa succes in general. Rolul unui astfel de tratament adjuvant, precum si al chimioterapiei preoperatorii ("neoadjuvanta\"), trebuie considerat ca fiind instigational.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor