mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Pancreatita cronica
Index » Patologia chirurgicala a pancreasului » Pancreatita cronica
» Obstructia biliara

Obstructia biliaraFrecvent intalnita in pancreatita cronica cu debut in regiunea cefalo-pancreatica sau in forma pseudotumorala, se manifesta clinic prin icter, rareori tranzitoriu, de cele mai multe ori permanent, sugerand neoplasmul de cap de pancreas. Paralel si uneori precedent, fosfataza alcalina serica ajunge la concentratii inalte. Cum hepatita alcoolica si ciroza sunt rare, chiar la bolnavi cu pancreatita cronica alcoolica, diagnosticul diferential cu cancerul cefalo-pancreatic in absenta unei biopsii este imposibil.
Obstructia duetului biliar in pancreatita cronica este determinata de fibroza pancreasului inconjurator mai degraba decat inflamatia acuta sau de compresiunea unui pseudochist. Daca acesti bolnavi au in loul clinic durere necalmata de analgezice obisnuite, interventia chirurgicala cea mai potrivita este rezectia cefalo-pancreatica. Aceasta atitudine minimalizeaza riscul unei neoplazii cefalo-pancreatice si in majoritatea cazuriilor rezol durerea prin realizarea unui drenaj bilio-pancreatic adect. Daca nu exista suspiciune de neoplasm cefalo-pancreatic, drenajul biliar poate fi realizat prin hepatico-jejunostomie pe ansa in Y sau coledoco-duodenostomie. Colecisto-jejunostomia nu reuseste sa realizeze un flux biliar continuu si pastreaza riscul unei boli concomitente a culei biliare. Daca este necesar sa se evite interventia chirurgicala, obstructia biliara poate fi rezolta prin protezarea biliara endoscopica.
Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Patologia chirurgicala a pancreasului:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai