mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Boala crohn a intestinului
Index » Patologia chirurgicala a intestinului subtire » Boala crohn a intestinului
» Complicatii - recidive postoperatorii

Boala crohn a intestinului


Boala Crohn (BC) este o inflamatie cronica gra-nulomatoasa a IS descrisa astfel de Crohn, Ginzburg si Openheimer in 1932. "Descriem o boala a intestinului terminal care afecteaza in principal adultii tineri, caracterizata printr-o inflamatie cronica, necro-tizanta si cicatrizanta. Ulceratia mucoasei este acompaniata de o reactie conjunctiva disproportionata care conduce la stenoza lumenului intestinal si formare de fistule" (1). Boala Crohn poate afecta oricare segment al tractului digestiv, este caracterizata prin inflamatia predominanta a submucoasei, cu extensie spre mucoasa si seroasa, avand caracter transmural. Inflamatia duce la constituirea depozitelor de colagen cu contractia acestor structuri si aparitia stenozelor. Predomina colagenul tip I si V (2). Acest element diferentiaza BC de colita ulceroasa in care leziunea este in exclusivitate mucoasa.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor