mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Malnutritia protein-calorica
Index » Nutritia » Malnutritia protein-calorica
» Epidemiologie

Epidemiologie


Share

Prelevanta malnutritiei intr-o anumita populatie poate fi evaluata prin masurarea tesutului celular subcutan, aria musculara la nilul jumatatii bratului sau raportul dintre creatinina urinara pe 24 h si inaltime (modulul 73). Importanta acestei probleme in intreaga lume este foarte mare. In 1983, Organizatia Mondiala a Sanatatii estima ca 300 milioane de copii au intarziere in crestere secundara malnutritiei; consecintele pentru mortalitate, functia cognitiva, organizarea sociala si dezvoltarea economica sunt mari, dar imposibil de cuantificat. Copin prescolari din tarile in curs de dezvoltare sunt susceptibili in mod deosebit, din cauza dependentei alimentatiei lor de alte persoane, necesitatilor crescute de proteine si energie si susceptibilitatii crescute la infectii, in special ca urmare a unor conditii neigienice. Infectiile gastrointestinale precipita frecnt o MPC clinica, datorita asocierii diareei, anorexiei, vomismentelor, cresterii nevoilor meolice si scaderii absorbtiei intestinale; parazitozele joaca un rol major in malnutritie in multe parti ale lumii.


In Statele Unite ale Americii, deficitul proteic la adulti tinde sa fie scazut si subclinic, dar o stare de nutritie deficitara nu este limitata numai la populatia adulta saraca. intr-un studiu axat pe nitul material scazut din anumite zone ale SUA, 22 pana la 35 de procente dintre copii intre 2 si 6 ani aau o scadere ponderala sub percentila 15 pentru greutate, iar intr-un alt studiu 11 procente din copin parintilor cu un nit material scazut, aau o inaltime sub percentila 5 pentru inaltime corespunzatoare varstei. La pacientii spitalizati, atat deficientele usoare, cat si sere sunt destul de frecnte. Mai mult, starea de nutritie a pacientilor se deterioreaza frecnt pe parcursul spitalizarii, iar aparitia infectiilor postoperatorii, timpul necesar pentru vindecarea plagilor chirurgicale si durata spitalizarii sunt crescute la anumiti indivizi. Procesele care afecteaza starea de nutritie pot fi atat prenite, cat si rersibile.Tipareste Trimite prin emailloading...
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Nutritia:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai