mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Evolutia naturala a cancerului
Index » Notiuni de oncologie generala » Evolutia naturala a cancerului
» Distributia metastazelor

Evolutia naturala a cancerului


Cancerul nu este o boala de data recenta, ea fiind constatata cu milioane de ani in urma. Aceasta afirmatie este sustinuta de prezenta unor leziuni neoplazice in scheletele unor dinozauri ce au trait in urma cu 60 de milioane de ani. Descrierea unor cancere a aparut la vechile civilizatii, de exemplu: cancerul osos si al vezicii urinare descoperite la mumiile egiptene. Ulterior, in lucrarile lui Hipocrate s-au gasit descrieri si recomandari terapeutice pentru cancere. Istoria naturala a cancerului este tradusa prin evolutia acestuia in trepte si stadii la un individ sau la grupe populationale. Istoria naturala reprezinta de fapt o progresie biologica, in acceptiunea larga a expresiei, iar recent se descrie legatura acesteia cu progresia moleculara. In general cancerele, desi imbraca forme foarte diferite, toate au o istorie naturala comuna. Aceasta evolutie este determinata de: factorii carcinogenici ce afecteaza celulele tesutului de origine, posibilitatile de aparare ale gazdei, entitatile morbide coexistente, celulele si tesutul de origine, factorii imunologici si poate cel mai important, factorii genetici. Importanta cunoasterii evolutiei naturale a cancerului este determinata de faptul ca aceasta ajuta la stabilirea diagnosticului si orientarea terapeutica a specialistilor oncologi, indiferent ca sunt chirurgi, radioterapeuti sau chimioterapeuti. in plus studiul cineticii proliferarii tumorale demonstreaza ca boala canceroasa este o tulburare a reglarii proliferarii si diferentierii celulare, si poate clarifica radiosensibi-litatea si chimiosensibilitatea unei tumori, deschizand noi perspective terapeutice.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor