mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Principii generale de tratament in cancer
Index » Notiuni de oncologie generala » Principii generale de tratament in cancer
» Utilizarea in clinica a termoterapiei

Principii generale de tratament in cancer


Boala canceroasa are o etiologie multifactoriala, o evolutie complexa adesea parsiva si imprevizibila si tocmai de aceea tratamentul trebuie sa fie multi-modal. In lumina cunostintelor oncologice actuale sunt foarte putine cazurile de cancer care necesita o singura modalitate terapeutica. Principalele arme terapeutice sunt: - chirurgia; - radioterapia; - chimio-hormonoterapia; - terapia biologica; - terapia genetica; - hipertermia; - terapia cu vaccinuri; Asocierea acestor metode trebuie facuta dupa o strategie ce se stabileste pentru fiecare caz in parte de un grup de specialisti din care nu trebuie sa lipseasca chirurgul oncolog, chimioterapeutul, radioterapeutul si anatomopatologul. Strategia va tine seama de starea fizica si biologica a bolnavilor, iar pe de alta parte de extensia anatomica a bolii si de gradul ei de agresivitate. Pentru aceasta este nevoie sa avem la dispozitie toate elementelele de prognostic si agresivitate tumorala amintite anterior. Atunci cand acestea lipsesc, este intelept ca bolnavul sa fie indrumat intr-o unitate mai bine dotata. Se stie ca rezultatul final depinde de precocitatea diagnosticului si de prima secventa terapeutica aleasa de grupul de lucru mentionat. inainte de a incepe un tratament anticanceros se impune o efectuare a unui bilant preterapeutic. Acesta are 2 componente reprezentate de stabilirea corecta a extensiei anatomice a bolii si de stabilirea starii functionale a organelor si sistemelor vitale, prin investigatii caracteristice fiecarui organ in parte. Trebuie sa se procedeze in acest mod pentru ca toate metodele de tratament anticanceros sunt agresive si cu multe efecte secundare ce pot decompensa organe cu functii precare.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor