mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Epidemiologia
Index » Notiuni de oncologie generala » Epidemiologia
» Reactiile imune ce favorizeaza aparitia unor cancere

Epidemiologia


Epidemiologia cancerului se ocupa cu studiul dinamicii imbolnavirilor si a deceselor prin cancer, raportate la populatia unei tari sau unei regiuni geografice precum si cu studiul factorilor de risc din mediul inconjurator ce concura la aparitia acestei afectiuni. in plus sugereaza masuri de limitare a efectelor acestor factori sau chiar inlaturarea lor (preventie primara). Epidemiologia oncologica are 3 subdiviziuni: a - epidemiologia descriptiva - se ocupa cu studiul progresiei si al deceselor la nivelul populatiei umane; b - epidemiologia analitica - studiaza loturi restranse populationale, evaluand pentru fiecare caz in parte riscul de cancer. Altfel spus verifica analitic la nivel individual roluj factorilor de risc sau de protectie. c - epidemiologia experimentala - masoara efectele diversilor factori de risc asupra populatiei si stabileste daca exista intr-adevar o relatie cauzala intre boala si factorii potentiali cancerigeni din mediul inconjurator. Astfel controleaza o ipoteza elaborata descriptiv si verificata analitic. Dintre cele 3 subdiviziuni ale epidemiologiei oncologice, epidemiologia descriptiva intereseaza in mod deosebit si chirurgul.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor