mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Boli pulmonare interstitiale
Index » Bolile sistemului respirator » Boli pulmonare interstitiale
» emfizemul pulmonar

emfizemul pulmonar




Se intampla foarte adesea ca oamenii in floarea varstei sa aiba dificultati de respiratie si uneori chiar sa fie expusi pericolului de a muri prin sufocare. Aceste persoane sunt de obicei obeze, iar genul lor de viata contribuie si el, ca o cauza secundara, la agravarea situatiei.

Motil principal a acestei infirmitati este de obicei o slabire generala a organismului, care fiind, fara vlaga, si anemic, nu mai produce sange asa cum ar fi normal. N-as putea oare a persoanele respective cu o masinarie la care rotitele se angreneaza perfect, dar care este incapabila a executa activitatea ce i se cere? O alta cauza a acestei stari patologice o constituie aproape intotdeauna gazele care se acumuleaza in abdomen si exercita o presiune asupra organelor din partea superioara a corpului. in consecinta, acestea sunt suprasolicitate si sufera, in asa fel incat se produce o dereglare generala. Putem lecui infirmitatea, pe de o parte eliminandu-se cauzele si, pe de alta parte, calind corpul si fortificandu-l printr-o alimentatie bine aleasa, simpla si consistenta. O experienta de treizeci de ani m-a invatat cu precizie ca aceasta afectiune deschide calea maladiei lui Bright , adica trupul, deja slabit de cele suferite deja, se lasa prada acestei afectiuni.



Un om destul de corpolent si apropiindu-se de patruzeci de ani era cuprins din cand in cand de asemenea accese de sufocare, incat isi inchipuia - si medicul i-a confirmat supozitia - ca o sa moara la o a doua repetare a accesului. Jena in respiratie era atat de mare, incat se auzea cum rasufla pana la etajul inferior. Durerile si spaima sporeau uneori pana intr-acolo, incat il adusese la exasperare.

Fiecare acces de dispnee dura un timp si slabea corpul asa de tare, incat el se simtea foarte rau. Cand aceste crize treceau, starea lui se ameliora. Daca se scurgea uneori un numar oarecare de zile de alcamie, cand aparea criza era mult mai puternica.

Omul nostru avea oroare de apa si nu s-a putut resemna sa incerce cura decat atunci cand toate celelalte mijloace l-au tradat. El a intrebuintat diferite aplicatii, timp de sase saptamani. Vindecarea a fost completa si deci crizele n-au mai revenit; el se bucura de atunci - iata, au trecut douazeci si doi de ani - de cea mai infloritoare sanatate.



Iata tratamentul sau: a luat timp de mai multe zile un ceai care produce o evacuare lenta, dar abundenta a intestinului; apoi a folosit impachetarea jumatate de corp (superioara sau inferioara), si in fine, baile de jumatate si cele generale cu durata de un minut. intre timp, halatul spaniol dadea si el bune rezultate. Aplicatiile au fost practicate in ordinea urmatoare: mai intai impachetarea jumatate de corp care incepe sa elimine gazele; apoi compresele superioare si inferioare, care sunt o continuare a primei aplicatii si exercita in acelasi timp o actiune reconfortanta; pe urma halatul spaniol, cu actiune de diminuare a tuturor substantelor nocive; in fine, baile de jumatate, care fortifica organismul.

Un alt domn suferea de o asemenea jena in respiratie, incat medicii au declarat ca avea o hidropizie. Acest pacient nu era obez, desi bine hranit si, cu toate acestea, nu putea sa urce o scara decat cu truda extrema. Nu mai avea deloc pofta de mancare, somnul ii era foarte agitat si avea o neliniste permanenta. Candva el asese o functie care ii impunea sa faca miscare; mai tarziu se mutase la alta slujba, si aceasta viata linistita si sedentara i-a adus putin cate putin dereglarea sanatatii, despre care tocmai vorbim. Ca sa-l vindec, nu i-am prescris decat putine, si usoare aplicatii cu apa, si ele sunt de folos si acum, de fiecare data cand vechea suferinta incearca sa revina.



in ultimii doisprezece ani ea a reaparut adesea, dar de fiecare data a fost respinsa cu promptitudine. Pe langa aplicatiile cu apa, pacientul a baut un ceai pe care a invatat sa-l aprecieze pentru efectele sale benefice. Acest ceai provoaca doar aparitia regulata a scaunelor si eliminarea gazelor din stomac; in acelasi timp, il scuteste de numeroase si puternice aplicatii cu apa, de care omul nostru se teme si pentru care uneori ii lipseste timpul. in sectiunea de fata ceaiul se numeste explorarea regulatoare", iar indicatiile lui sunt urmatoarele: 1. cand boala este intr-o faza incipienta sunt suficiente trei comprese inferioare pe saptamana si, la coborarea din pat, o energica spalare cotidiana a spatelui, pieptului si abdomenului; 2. cand maladia este in plina perioada de desfasurare se intrebuinteaza impachetarea sau baia, ambele de jumatate a corpului. La aceste aplicatii se adauga spalarile de noapte, care sunt intotdeauna de bun folos.

Eu ma minunez adesea ca in aceste afectiuni se face uz de mijloacele cele mai violente mijloace care nu pot niciodata sa aiba rezultate bune pentru sanatate . Bietii bolnavi sunt prea adesea, din nefericire, indopati cu substante toxice, ceea ce pentru mine este si va ramane un mister inexplicabil. Trebuie fara incetare sa depun efort ca sa-mi pastrez calmul.



Un preot suferise de o forma grava de congestie pulmonara,careia ii urmase un emfizem pulmonar (dilatatia acinilor pulmonari). El a venit la mine tusind in asa hal incat ti se facea teama sa-l asculti. Avea o infatisare foarte bolnava, pofta scazuta de mancare, iar puterile ii diminuau. Medicii diagnosticasera ca plamanii lui erau compromisi.

Timp de doua saptamani, el a practicat urmatoarele aplicatii: 1. zilnic doua afuziuni superioare si doua plimbari prin apa, ultimele durand 3-5 minute; de trei ori pe saptamana, salul; la fiecare doua zile, o baie de sezut cu durata de un minut. in afara de acestea a luat un ceai de schinduf preparat cu miere, o doza de o lingura pe ora.

Care a fost efectul acestui tratament? Afuziunile au fortificat partea superioara a corpului. La inceput, tusea a sporit inca si mai mult, dar a devenit productiva. Dupa trei zile, tusea si expectoratia s-au diminuat, iar dupa douasprezece zile nu mai exista decat un mic grad de obstructie. Ea a disparut complet prin intrebuintarea afuziunilor superioare, a afuziunilor genunchilor, a ceaiului de urzica si de patlagina. Trei saptamani mai tarziu, bolnal era aproape complet refacut.



Tipareste Trimite prin email



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor