mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente pentru diferite boli
Index » Boli si tratamente » Tratamente pentru diferite boli
» Bronsiectazia

Bronsiectazia







Bronsiectazia este o dilatatie si infectie permanenta a uneia sau a mai multor bronhii. Tusea cu sputa, cronica, este simptomul cel mai noil. Pacientul poate tusi cu sange sau sputa amestecata cu sange si sa aiba o inflamatie a plamanilor. Cand pacientul sta culcat, se golesc secretiile din lobii inferiori ai plamanilor in bronhii si astfel este indusa tusea. Celor cu boala avansata li se poate taia rasuflarea la efort. Pacientul se poate ge de o stare generala proasta si de oboseala.
Drept cauze sunt considerate infectiile pulmonare si obstructia bronhiilor (aspirarea unor corpuri straine, voma etc), presiunea datorata unei tumori, noduli limfatici mariti si vase de sange dilatate.


TRATAMENT
1. Este importanta o hidratare buna, intrucat mentine sputa diluata si, astfel, este mai usor de eliminat.
2. Fumatul, polenul, fumul, aerosolii si praful sunt iritanti ai bronhiilor si cresc secretiile. Ar trebui etat maturatul si stersul prafului, fara a purta masca.
3. Scurgerea pozitionala ar trebui facuta cate 20 minute, de doua ori pe zi.
4. Un vaporizator folosit noaptea si o atmosfera constant racoroasa, curata, pot asigura umiditatea si pot ajuta la mentinerea lichida a secretiilor.
5. Purtati o esarfa sau o masca peste gura si nas pentru a incalzi aerul in anotimpul rece. incercati sa etati schimbarile bruste de temperatura. Mentineti umiditatea intre 30 si 50 % pentru cea mai buna functiune muco-ciliara.
6. Etati persoanele cu infectii ale tractului respirator. Etati aglomeratia si camerele prost aerisite. incepeti tratamentul la primul semn de raceala.
7. Etati medicamentele contra tusei si antihistaminicele, intrucat acestea usuca secretiile, facandu-le mai greu de expectorat.
8. invatati sa tusiti eficient. Folosind respiratia prin diafragma, respirati usor si adanc. Tineti-va respiratia mai multe secunde, tusind de doua ori scurt si puternic cu gura deschisa. Prima tuse elibereaza secretiile, a doua le expectoreaza. Tineti-va respiratia, apoi respirati incet. O inhalatie puternica poate provoca o tuse nonproductiva.


9. Alimentele extrem de fierbinti sau reci pot provoca tusea si trebuie etate.
10. Alimentele care dau gaze dilata stomacul, limitand miscarea diafragmei in timpul respiratiei,
11. Etati oboseala si orice fel de raceala, intrucat acestea duc la scaderea rezistentei generale a organismului si inrautatesc simptomele.
12. Igiena orala corecta este importanta, din pricina secretiei de sputa. Cresterea bacteriilor in gura trebuie oprita prin folosirea unei periute moi si dese si printr-o clatire indelungata. Etati apa de gura, din pricina causticitatii ei.
; 13. Curelele sau centurile stranse in jurul abdomenului sunt ne-indicate pentru oricine, dar de doua ori mai periculoase in cazul bronsiectaziei.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor