mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sindroame neobisnuite
Index » Boli si tratamente » Sindroame neobisnuite
» Othello, sindromul

Othello, sindromulO persoana indragostita crede impotriva tuturor ratiunilor ca iubitul (iubita) sau (sa) ii este infidel din punct de vedere sexual; poate de asemenea crede ca ea comploteaza impotriva iui urmarind in mod deliberat sa demonstreze ca acesta este impotent. El poate sa o spioneze, si ii examineaza lenjeria intima pentru a descoperi eventualele urme de activitate sexuala. Poate fi primar sau secundar (alcoolismului, schizofreniei, nevrozei sau depresiei). Tratamentul este adesea dificil si este necesar ajutorul unui specialist psihiatru. Afectiunea poate fi mortala \"Uneori, fara sa o vad pe Aibertine din nou, parca mi-ar strafulgera prin memorie o imagine a ei cu Gisele intr-o atitudine care nu-a parut inocenta in acel moment; aceasta amintire mi-ar fi suficienta acum pentru a-mi distruge pacea sufletului pe care m-am straduit sa mi-o recapat, si nu as mai avea neie sa ies afara si sa respir germeni periculosi, ci mi-as furniza, asa cum Cottard ar fi spus, propriile mele toxine.\"


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor