mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sindroame neobisnuite
Index » Boli si tratamente » Sindroame neobisnuite
» Martin-bell, sindromul

Martin-bell, sindromul20% din retardul mental masculin este datorat cromozomului X, si aprox. 1/3 din baieti au semidominanta sindromului X fragil - incluzand: QI scazut (20-70), testicule marite, maxilar proeminent, asimetrie faciala, urechi lungi si putina prezenta de spirit. Exista o constrictie la pozitia 27 a bratului lung al cromozomului X. 2/3 din femeile purtatoare au un QI normal; 1/3 sunt retar-date mental. Teste: este posibil acum citodiagnosticul prenatal utilizind singe fetal. Screening-ul ar putea fi general sau indreptat spre categoriile cu risc inalt (familii cu mai mult de un barbat retardat mental; barbati retardati cu testicule marite; barbati cu autism sau sindrom Prader-Willi). NB: screening-ul pentru edentierea purtatoarelor conduce la marcare si stigmatizare si este respins de unele familii. Tratament: acidul folie poate fi util.


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor