mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Infectiile pielii, muschilor si tesuturilor moi
Index » Boli infectioase » Infectiile pielii, muschilor si tesuturilor moi
» Tratament

Tratament





Explorarea chirurgicala precoce si energica este esentiala la pacientii la care suspectam fasciita necrozanta, miozita sau gangrena, in scopul de (1) a vizualiza structurile profunde, (2) a indeparta tesuturile necrotice, (3) a reduce presiunea din timent si (4) a obtine material potrivit pentru coloratia Gram si culturile aerobe si anaerobe. Tratamentul antibiotic empiric adecvat pentru infectiile mixte aerobe si anaerobe ar putea consta din ampicilina/sulbactam, cefoxi-tina sau urmatoarele combinatii: (1) clindamicina (600-800 mg intravenos, la fiecare 8 h) sau metronidazol (750 mg la fiecare 6 h) plus (2) ampicilina sau ampicilina/sulbactam (2-3 g intravenos la fiecare 6 h) plus (3) gentamicina (1-l,5 mg/kg la fiecare 8 h).
Pentru infectiile fasciilor si/sau muschilor cu streptococi de grup A si clostridii, in cazul tratamentului cu penicilina survine o mortalitate de 20-50%. in modelele experimentale de fasciita/miozita necrozanta cu streptococi si clostridii, clindamicina are o eficienta net superioara, dar nu s-au efectuat studii ative la oameni. De asemenea, tratamentul cu oxigen hiperbar poate fi folositor in gangrena gazoasa datorata speciilor clostridiene. Tratamentul antibiotic trebuie continuat pana cand toate semnele de toxicitate sistemica s-au rezolvat, toate tesuturile devitalizate au fost indepartate si s-a dezltat tesut de granulatie (modulele 143, 148 si 169).

Pe scurt, infectiile pielii si ale tesuturilor moi sunt variate ca aspect si severitate si reprezinta o mare procare pentru clinician. Acest modul furnizeaza o abordare in diagnosticul si intelegerea mecanismelor fiziopatologice implicate in aceste infectii. Informatii mai detaliate pot fi gasite in modulele infectiilor specifice.




Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai