mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Infectii intestinale cu protozoare si tricomonaza
Index » Boli infectioase » Infectii intestinale cu protozoare si tricomonaza
» Tricomonaza

Tricomonaza







Diferite specii de Trichomonas pot fi gasite in cavitatea bucala, asociate peridontitelor, si ocazional in tractul digestiv. Trichomonas ginalis, unul dintre cele mai raspandite protozoare din Statele Unite, este un patogen al tractulului urogenital si reprezinta o cauza majora a ginitei simptomatice.
Ciclul biologic si epidemiologie T. ginalis este un parazit piriform, cu motilitate acti, masoara aproximativ 10 pe 7 [im, se inmulteste prin fuziune binara si populeaza, la femeie, tractul genital inferior, iar la barbati, uretra si prostata. In Statele Unite este responsabil de aproximativ 3 milioane de infectii pe an la femei. Desi parazitul poate supravietui timp de cate ore in mediu umed si poate fi dobandit prin contact direct, transmiterea venerica interumana este practic cauza tuturor cazurile de tricomonaza. Boala apare cu preponderenta la persoanele cu parteneri sexuali multipli sau cu alte boli transmise pe cale sexuala.


Manifestari clinice Majoritatea barbatilor sunt asimpto-matici, desi unii pot prezenta uretrita si, rareori, epididimita sau prostatita. Spre deosebire de barbati, infectia care se dezvolta la femei, dupa o perioada de incubatie de 5-28 zile, este in general simptomatica si se manifesta prin scurgeri ginale deseori de culoare galbena, urat mirositoare, eritem vulr si prurit, disurie, polakiurie (la 30-50%) si dispareunie. Totusi, aceste manifestari nu deosebesc clar tricomonaza de alte ginite infectioase.
Diagnostic Detectarea la micro scop a tricomonadelor mobile din preparatele proaspete obtinute din secretiile ginale sau prostatice a fost metoda conventionala de diagnostic, dar, cu toate ca un astfel de examen microscopic are antajul furnizarii unui diagnostic imediat, sensibilitatea detectarii T. ginalis este de numai 50-60% pentru examinarile de rutina ale secretiilor ginale. Decelarea anticorpilor prin imunofluorescenta directa este mai sensibila (70-90%) decat examinarea preparatelor proaspete. T. ginalis poate fi recoltata de la nivelul uretrei, atat la barbat cat si la femeie, si este detecila la barbati dupa masajul prostatic. Cultirea parazitului este cea mai sensibila metoda de detectie, dar nu este o metoda care sa ofere rezultate imediate, necesitand 3-7 zile.



TRATAMENT

Metronidazolul este medicamentul de baza si poate fi administrat fie in doza unica de 2 g, fie 250 mg x 3 pe zi, timp de 7 zile. Este important ca toti partenerii sexuali sa fie tratati concomitent pentru prevenirea reinfectiei, in special de la barbatii asimptomatici. in timpul sarcinii, terapiile alternative nu sunt usor disponibile, desi utilizarea supozitoarelor ginale de 100 mg clotrimazol in timpul noptii, timp de 2 saptamani, poate vindeca unele infectii la femeia gravida. Desi reinfectia explica cel mai adesea esecul aparent al tratamentului, au fost intalnite si tulpini de T. ginalis cu rezistenta crescuta la metronidazol. Tratarea cu succes a acestor infectii rezistente a fost obtinuta prin administrarea metronidazolului in doze



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai