mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Infectii fungice
Index » Boli infectioase » Infectii fungice
» Phaeohyphomicoza

Phaeohyphomicoza







Aceasta este denumirea data infectiilor produse de fungi cu hife cu pereti de culoare inchisa, mai putin acelor infectii carora li se pot da nume conntionale, cum ar fi cromoblastomicoza. Desi aceasta definitie cuprinde o varietate extraordinara de fungi si sindroame clinice, majoritatea pacientilor prezinta abcese cerebrale, abcese subcutanate sau sinuzita fungica alergica. Majoritatea abceselor cerebrale se datoreaza Cladosporium trichoides si apar la persoane anterior sanatoase. Abcesele subcutanate sunt de obicei unice, iau nastere la nilul sediului unor traumatisme minore si apar atat la persoane imunodeprimate, cat si la cele imunocompetente.


Sinuzita fungica alergica apare la pacienti cu rinita alergica si se manifesta ca o masa mucoida in expansiune intr-unui sau mai multe sinusuri paranazale. Mucusul lipicios contine eozinofile, cristale Charcot-Leyden si uneori hife. Este importanta excizia chirurgicala a leziunilor phaeohyphomicotice; raspunsul la terapia antifungica este adesea nesatisfacator.
PSEUDALLESCHERIAZA Etiologie Denumita si Petriellidium boydii, Pseudallescheria boydii este un mucegai intalnit frecnt in sol. Atunci cand fungul este izolat in telofaza, este denumit Scedosporium apiospermum. (Pentru explicarea telofazei, cititorului i se recomanda cartile standard de micologie medicala.)
Patogenie si anatomie patologica Sporii de P. boydii luati de pe sol si purtati de vant sunt sursa presupusa a infectiei. Fungul creste sub forma pluricelulara in tesuturi, producand necroza si formarea de abcese.
Manifestari clinice P. boydii se aseamana cu Aspergillus in ceea ce priste abilitatea sa de a coloniza arborele endo-bronsic, de a forma bulgari fungici in plaman sau in sinusurile paranazale si de a invada corneea sau globii oculari, tesuturile moi, articulatiile sau oasele dupa traumatisme sau interntii chirurgicale, ca si dupa preferinta sa de a invada plamanii si sinusurile paranazale ale gazdelor imunodeprimate incluzand pacientii cu SIDA. Hifele P. boydii din tesuturi pot fi dificil de deosebit de cele de Aspergillus. Infectia cu P. boydii este mult mai putin frecnta decat cea cu Aspergillus. P. boydii este singura si cea mai frecnta cauza de micetom in Statele Unite. Hifele intravasculare, o caracteristica a aspergilozei invazi, pot fi de asemenea prezente in pseudalescheriaza. Iminenta inecarii in ape poluate a dus la pneumonia sera cu P. boydii, adesea cu diseminare si abcese cerebrale fatale. Diagnostic Pentru diagnostic sunt necesare demonstrarea existentei hifelor in tesut si confirmarea prin cultura.



TRATAMENT
Se recomanda administrarea intranoasa de miconazol, itraconazol sau ketoconazol, dar raspunsul terapeutic la toate aceste medicamente este slab.
Scedosporium prolificans, un fung strans inrudit cu P. boydii, a determinat de obicei dupa traumatisme infectii osoase, articulare sau ale tesuturilor moi. Aceste infectii au raspuns la debridare chirurgicala. Diseminarea infectiei cu S. prolificans s-a dodit a fi fatala la pacientii imuno-deprimati. Raspunsul la tratamentul cu oricare din agentii antifungici a fost slab.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai