mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Infectii cu protozoare
Index » Boli infectioase » Infectii cu protozoare
» Keratita amibiana

Keratita amibiana







Este secundara aplicarii de lentile de contact, contaminate cu amibe abile, din solutiile oftalmice {A. castellanii, A. polyphaga); Solutiile se contamineaza cu formele chistice existente in praf. Lentilele produc microtraumatisme corneene, prin care amibele patrund si se multiplica in stroma corneeana. Keratita poate fi si consecinta unor traumatisme accidentale. Multiplicarea amibiana determina congestie oculara, eroziuni, cule pe cornee. In prezent, a crescut incidenta keratitei amibiene [2,35].
Reprezinta un focar de diseminare hematogena a amibelor si localizare secundara scerala.


Cuprins:

Diagnostic

Tratament

Profilaxie


Diagnostic

sus sus
Din raclajul comeean se efectuează preparatele native, frotiuri colorate cu Hematoxilină - eozină, Wright, Giemsa sau cu acid periodic Schiff, Gram (permit vizualizarea chisturilor) sau se izolează amibele prin cultivare pe geloză īnsămānţată cu Enterobacter şi autoclavată la 30° [2,35].


īn infecţiile granulomatoase cronice ale pielii, miocardite, pneumonii, se practică cultivarea produselor biopsice sau secţiunile tisulare sunt examinate prin imunofluorescenţă. Uneori, se practică diagnosticul serologic, utilizānd următoarele reacţii serologice: RFC, IF, Reacţia de coaglutinare cu stafilococ (stafilococul se leagă de amibe prin proteina A). Majoritatea cazurilor sunt diagnosticate postmortem.

Tratament

sus sus
īn keratită se indică crioterapie, Brolene (propamidină isethionat, soluţie 1%) aplicat local şi Neosporin (unguent, aplicat local) [2,35].


In meningoencefalita granulomatoasă subacută şi alte forme viscerale se indică Fungizone (Amphotericina B). īn studii experimentale, par active şi Miconazolul, Ketoconazolul, Paramomicina, Neomicina, datorită asocierii amibelor cu fungi sau bacterii, mai ales īn apă, soluţii oftalmice, acestea asigurānd substanţele nutritive necesare amibei. Nu se aplică corticoterapie .

Profilaxie

sus sus
Este iluzorie, foarte dificilă.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai