mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni virale
Index » Boli infectioase » Afectiuni virale
» Structura virala

Structura virala







Virusurile au derivat din mai putin de 200 de gene. Aceste gene pot fi asamblate intr-un genom ADN monocatenar sau dublu catenar sau intr-un genom ARN monocatenar cu sens unic, monocatenar sau cu un segment antisens sau segmentat dublu catenar. Genomurile ARN cu catena sens pot fi transla-tionate direct in proteine. Genomurile sens si antisens se refera,
de asemenea, la genomurile pozitive si, respectiv, negative. Acidul nucleic ral este in general asociat cu una sau mai multe nucleoproteine codificate de rus in miezul particulei rale. Acidul nucleic ral este aproape intotdeauna inconjurat de o membrana proteica, numita capsida. Datorita complexitatii genetice limitate a rusurilor, capsida lor este in general alcatuita din multimeri de capsomere identice. Capsomerele, in schimb sunt compuse din una sau cateva proteine.



Capsomerele se asambleaza in capside cu simetrie icosaedrica sau elicoidala. Structurile icosaedrice sunt aproximativ sferice, dar prezinta 2, 3 si 5 axe de simetrie, in timp ce structurile elicoidale au doar doua axe de simetrie. Capsidele completate cu acidul nucleic sunt denumite nucleocapside. Multe rusuri umane prezinta o structura nucleocapsidica simpla; altele sunt mult mai complexe si prezinta o anvelopa externa, care prone din membranele celulei infectate. Membrana care constituie anvelopa rala a fost modificata prin insertia de glicoproteine codificate de rus. Virusurile anvelopate prezinta frecvent o matrice sau proteine de tegument care ocupa spatiul dintre nucleocapsida si invelis. in general, rusurile anvelopate sunt sensibile la solventi si detergenti anionici, care pot distruge invelisul, in timp ce rusurile constituite doar din nucleocapside sunt frecvent mai rezistente. Desenul schematic al unui herpesrus, ilustrat in ura 182-l, edentiaza componentele unui rus ADN complicat. Virusurile patogene umane prototipice sunt enumerate in elul 182-l. Dimensiunile si structurile relative ale rusurilor patogene tipic umane sunt prezentate in ura 182-2.





Tipareste Trimite prin email




});
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai