mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Afectiuni musculare
Index » Afectiuni nervoase si musculare » Afectiuni musculare
» Miopatiidistale

Miopatiidistale


Share

Pacientii cu slabiciune musculara predominant distala au adesea afectarea nervilor periferici sau a celulelor din coarnele anterioare decat afectiuni ale muschilor. Totusi, acestea reprezinta un grup heterogen de afectiuni rare in care sunt do histologice si electromiografice in favoarea miopatiei. Aceste miopatii distale pot fi separate in doua tipuri cu debut in viata adulta tarziu si doua tipuri cu debut precoce in viata adulta.
Cea mai cunoscuta forma cu debut tarziu a fost descrisa de Welander. Ea se transmite ca o boala autosomal dominanta, cu debut in a cincea decada. Debilitatea incepe la maini, iar interesarea musculaturii distale a gambelor se produce mai tarziu in evolutia bolii. Interesarea extremitatilor inferioare incepe la muschii din timentul distal anterior. Nivelul seric al CK este fie normal, fie usor crescut in aceasta situatie. Modificarile biopsiei musculare sunt cu fibre musculare care prezinta cuole.


O alta forma de miopatie distala cu debut tarziu in viata adulta este de asemenea transmisa autosomal dominant, dar apare la pacienti nescandinavi si in Finlanda. Debilitatea incepe cu timentul anterior al regiunilor distale ale extremitatilor inferioare. Nivelul seric al CK este normal sau usor crescut. Biopsia musculara preleta de la acesti pacienti rele fibre musculare cu cuole.
Ambele miopatii distale cu debut precoce in viata adulta au o transmitere autosomal recesi. intr-un tip, debilitatea incepe in timentul anterior al regiunii distale a extremitatilor inferioare, desi in unele cazuri poate incepe la maini. CK serica este moderat crescuta (mai putin de 10 ori fata de normal) si

si-tractului-urinar/insuficienta-renala-acuta/biopsia-renala.php" title="Biopsia renala" class="alin2">biopsia musculara rele o miopatie, multe fibre musculare and cuole. Cealalta forma de miopatie distala cu debut precoce la adulti (miopatia Miyoshi) este diferentiabila prin debilitatea care incepe in timentul posterior, adica la nivelul muschiului gastrocnemian. Nivelul seric al CK este mult crescut in aceasta ultima forma (peste 10 ori fata de normal) si biopsia arata o miopatie fara fibre cuolare. Miopatia Miyoshi este asociata cromozomului 2pl2-l4.


Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Afectiuni nervoase si musculare:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai