mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Terapii complementare
Index » Plante medicinale » Terapii complementare
» Litiaza renala

Litiaza renala







» Precipitarea sarurilor din urina in concreti uni sub forma de nisip sau de calculi, reprezinta litiaza renala- Ca si in litiaza biliara, unele persoane poarta calculii toata viata (in bazinet) fara a acuza vreo suferinta. Cand calculii se deplaseaza si migreaza in caile urinare, bolnavul acuza dureri violente in regiunea lombara (sale), cu iradieri catre organele genitale externe.
In functie de compozitia lor chimica, calculii renali sunt de trei feluri: uratici (duri, galben-bruni), fosfatici (moi, sfarami-ciosi si alb-galbui) si oxalici (neregulati, cenusii).
Masuri igienice
- evitarea mersului cu motocicleta, cu caruta sau a calaritu-lui, pentru a nu provoca migrarea calcului m caile urinare, cauza principala a colicilor renale.
Dietoterapie
Regimul alimentar fi in functie de natura calcului.
» Litiaza urica
Alimente permise: lapte si deritele sale, fructe si legume (cu exceptia celor mentionate mai jos), paine alba, paste fainoase, lamai, miere, dulceata etc.



Alimente interzise: carne de vitel, de porc, de porumbel, creier, heringi, sardine, spanac, conopida, sparanghel, legume uscate, ciuperci, bauturi alcoolice.
» Litiaza oxalica (cea mai frecventa)
Beneficiaza mai putin de dietoterapie, inrucat acidul oxalic, provenit din alimente, participa mai putin la formarea calculilor respectivi.
Alimente interzise: grepfruturi, lamai, mere, pere, conopida, spanac, stevie, coacaze, prune, mazare, castraveti, cartofi, ceai, caco. ciocolata, macris, smochine, sfecla rosie, agrise.
» Litiaza fosfatica
Alimente permise: lapte, branzeturi, fructe, legume, ape minerale alcaline, galbenus, ciocolata, ficat, mazare verde, came de oaie, carne de ca etc. .
Bolnavii cu litiaza vor consuma aproximativ 2 litri de lichide pe zi (numai cu avizul medicului). Toamna vor face cure de struguri, 1-2 zile pe saptamana, cate 1-2 kg exclusiv.



Fitoterapie
Uz intern (numai pentru calculii mici situati in bazinet, uretere si ca urinara):
- infuzie de: coji de mere uscate (50 g la 1 litrii de apa), se bea intreaga cantitate intr-o zi, fractionat insa; frunze de mesteacan (o lingurita la o cana de apa), 2-3 cani pe zi;
- decocr de: matase de porumb (30 g la 1 litru de apa, fierbere 2 ore), se bea intreaga cantitate, fractionat in cursul diminetii: telina (30 g la 1 litru de apa, fierbere 15 minute), se bea intreaga cantitate intr-o zi, fractionat insa; unul din aceste preparate fi consumat zilnic, cate zile la rand;
-se de mesteacan, o jumatate de pahar, dimineata, pe nemancate, 15 zile in fiecare luna, doua luni la rand.
Crenoterapie (numai pentru formele simple cu eliminarea spontana a calculilor), cu avizul medicului: Olanesti, Calima-nesti-Caciulata, Tusnad, Borsec, Buzias, Lipo, Slanic Moldo.





Tipareste Trimite prin email




});
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai