mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Terapii complementare
Index » Plante medicinale » Terapii complementare
» Abcesul

Abcesul







» Este o colectie de puroi cu localizari diferite: sub piele, in muschi, in organe (ficat, creier, plamani, rinichi etc). Cand abcesul localizat sub piele ajunge la suprafata, el apare sub forma unei umflaturi dureroase, de culoare rosie, cu un punct galben la mijloc. Acesta este abcesul cald, sau, in termeni populari, buboiul. El este insotit de febra si inrautatirea starii generale. Exista si abcese reci, cauzate de o infectie tuberculoasa, ele neavand, insa, caractereje abceselor calde.
Remedii pentru diminuarea durerilor
- bai sau comprese locale cu infuzie calda de musetel sau de nalba;
- cataplasme calde cu frunze de nalba.
Remedii pentru maturarea rapida a abcesului
- cataplasme calde cu: usftiroi zdrobit; ceapa coapta; foi de varza fierte in apa; frunze de soc zdrobite, apoi fierte in apa si otet cu putina sare; frunze de tutun muiate in alcool; macris amestecat cu faina si untura de porc; terci de faina (pus intre doua bucati de panza); miez de paine amestecat cu suc de praz sau cu lapte;


-expunerea segmentului cu abces la soare, in timpul pranzului, timp de 5-l5 minute.

Remedii dupa maturarea abcesului
Daca abcesul nu s-a deschis spontan, trebuie incizat cat mai. repede pentru evacuarea puroiului. in cazuri exceptionale, de izolare completa si in lipsa oricarui ajutor din partea unei persoane calificate, pentru ameliorarea durerilor, abcesele calde superficiale pot fi deschise si evacuate de puroi de oricine, cu conditia respectarii urmatoarelor sfaturi: regiunea respectiva sa fie dezinfectata cu alcool sau rachiu: mainile celui care executa o astfel de interventie trebuie sa fie dezinfectate cu alcool sau rachiu. Cu varful unui ac gros sau cu al undi lame de briceag sau cu o lama de barbierit, trecute prin flacara, apoi racite, se vAŁ intepa in punctul galben al abcesului. Dupa incizie, se va apasa cu\' doua degete foarte usor in jurul abcesului pentru-evacuarea puroiului, dupa care regiunea respectiva va fi pansata.


Dupa aceasta mica interventie de necesitate, nu uitati sa va prezentati la medic.
Abcesele reci se trateaza numai de catre medic.
Remedii pentru abcesul dentarInainte si dupa executarea inciziei numai de catre medic, se recomanda gargara cu infuzie1 de: flori de musetel (3 linguri la o cana de apa); flori de coada soricelului (o lingura la o cana de apa); sale (2 linguri la o cana\' de apa); sunatoare (2 linguri la o cana de apa).





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai