mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Partea generala
Index » Tumori ale capului si gatului » Partea generala
» Sinusurile paranazale

Sinusurile paranazale







Sinusurile paranazale sunt relativ inaccesibile examinarii fizice. Adesea leziunile neoplazice pot fi ascunse in aceste rece-suri, fiind diagnosticate abia tardiv. Tumefierea precoce si asimetrica a mandibulei poate fi mai bine detectata obsernd bolnavul de sus. Palparea maxilarului, a etmoidului si a ariei temporale poate evidentia o sensibilitate sau o impastare locala. Transiluminarea sinusurilor prin situarea unei surse de lumina in cavitatea bucala este azi o metoda desueta.
Laringoscopia indirecta. Aceasta metoda utilizeaza o oglinda frontala si o sursa de lumina, care
se proiecteaza in orofaringe, pe o mica oglinda indreptata caudal si poate evidentia peretele faringian lateral si posterior, epiglota, leculele si sinusurile piriforme. Deasemenea, permite vizualizarea plicilor ventriculare, a corzilor vocale, a repliurilor ariteno-epiglotice si a fetei posterioare a epiglotei. Paralizia unei corzi vocale poate indica prezenta unei tumori maligne mediastinale. La bolnavii sensibili se poate folosi anestezia locala cu lidocaina 1% sau ponto-caina 1%. in cazul care laringoscopia indirecta nu e concludenta, se recomanda laringoscopia directa, care da o imagine mai completa a laringelui si fa-ringelui. Aceasta este adeseori inlocuita de laringoscopia suspendata, in care odata ce corzile sunt vizualizate, laringoscopul fi fixat, astfel incat operatorul sa-si poata elibera mainile pentru a efectua o biopsie profunda. Aceasta metoda poate fi asociata cu un dispozitiv optic de marire a imaginii corzilor vocale ceea ce permite detectarea celor mai mici neregularitati situate la acest nivel. Laringoscopia indirecta da o mai buna vedere panoramica asupra leziunilor, si ne informeaza mai bine asupra mobilitatii corzilor vocale decat laringoscopia directa practicata sub anestezie generala. Totusi, laringoscopia directa permite examinarea zonelor inaccesibile oglinzii, ca ventriculii, spatiul subglotic, rful sinusului piriform si regiunea retrocricoidiana a faringelui. Antajul laringoscoapelor cu fibre optice flexibile este posibilitatea de a vizualiza mai bine suprafata laringiana a epiglotei si comisura anterioara. De asemenea permite explorarea laringelui la pacientii ce prezinta anomalii ale epiglotei (ex. epi-glota in forma de potcoa), care impiedica o buna examinare cu oglinda. Fibrolaringoscoapele reprezinta un bun mijloc de examinare a nazofaringelui, reprezentand metoda de electie.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Tumori ale capului si gatului:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai