mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Socul septic
Index » Socul » Socul septic
» Tratamentul etiologic

Tratamentul etiologic





Are ca obiectiv combaterea infectiei cu antibiotice si eradicarea focarelor septice. Antibioticul va fi ales pe baza examenului bacteriologic si a antibiogramei. Efectuarea unui frotiu pe lama colorat Gram orienteaza diagnosticul tipului de infectie, in absenta ex. bacteriologic etiologia fiind necunoscuta iar o infectie cu anaerobi putin probabila, se va utiliza o combinatie de doua antibiotice: o cefalosporina de generatia a 3-a (cefotaxima 2 g de 4 ori/zi sau ceftazidima 2 g de 3 ori/zi) plus un aminoglicozid (gentamicina sau tobramicina 2 mg/ kg i.v.). Intervalul pana la urmatoarea injectare de aminoglocozid se ajusteaza in raport cu starea functionala a rinichiului. Daca se suspecteaza o infectie cu anaerobi sau o infectie mixta (de ex. se cunoaste existenta unui focar intraabdominal), se va incepe cu Imipenem sau Meropenem (1 g la 8 ore) ca unic antibiotic. Daca se exclude o colectie intraabdominala, dar infectia cu anaerobi se suspecteaza in continuare, putem administra o asociere intre un aminoglicozid sau o cefalosporina si clindamicina in doza initiala de 600 mg i.v. sau Metronidazol 0,5 g la 8 ore.
La tratamentul antiinfectios se asociaza terapia imunologica. Cele mai bune rezultate s-au obtinut prin administrare de anticorpi fata de lipopoliza-haridele endotoxinei bacteriene (ser imun J5).
Drenajul chirurgical. Debridarea chirurgicala sau drenajul infectiei este vital. Un abces intraabdominal lasat nedrenat conduce la o mortalitate 100%.

Prognostic
Socul septic este grevat de o mortalitate de aproximativ 50%, care depinde de localizarea si reversibilitatea focarului septic. Scaderea debitului cardiac (faza hipokinetica) prezice decesul. De asemenea o bacteriemie importanta si incapacitatea de a dezlta un raspuns febril. Prezenta MODS este un factor important de elutie nefarabila.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Socul:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai