mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sanatatea creierului
Index » Sanatatea familiei » Sanatatea creierului
» Consumati untura de peste de tip omega-3 ' din peste sau/si din suplimente

Consumati untura de peste de tip omega-3 ' din peste sau/si din suplimenteGrasimea de care are nevoie creierul dumneavoastra este cea omega-3, gasita in untura de peste. Cu ea s-a format creierul uman si, in lipsa ei, celulele cerebrale nu pot functiona la niveluri optime. Cre-rerele in crestere ' in stadiul de embrion, in pruncie si in copilarie ' au in mod special nevoie de untura de peste de tip omega-3 pentru a-si construi arhitectura neuronala si cea mai buna interconectare biochimica. Insuficienta grasimilor omega-3 in perioadele timpurii de dezvoltare poate avea drept consecinta un coeficient de inteligenta redus mai tarziu in viata. Nici creierele adulte nu isi pot atinge potentialul cognitive maxim daca nu li se furnizeaza cantitati adecte de acizi grasi omega-3. Grasimile de acest fel sunt necesare pentru stimularea dezvoltarii dendritelor si sinapselor, mecanismele neuronilor pentru prelucrarea mesajelor in creier. O fractiune a unturii de peste, numita DHA, s-a dovedit a intensifica puterea creierului, memoria si intarea si ar putea preveni si chiar trata boala Alzheimer.
Grasimea omega-3 comanda, de asemenea, creierului sa se simta bine. Este un stimulator al bunei dispozitii, prevenind si chiar ameliorand depresia gra. Ea contribuie si la prevenirea deteriorarii creierului din cauza alcoolismului, putand fi utila chiar in prevenirea si tratarea unor cazuri de schizofrenie. Copin si adultii cu tulburari de atentie si dislexie pot avea un deficit de grasimi omega-3. Odata cu corectarea acestui deficit, se resileste buna functionare a creierului.
Va puteti mentine fericite celulele cerebrale mancand peste gras de doua ori pe saptamana ' sau intre 30 si 50 grame pe zi. Alternati: luati suplimente de untura de peste, mai ales de tipul DHA.


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai